Skip to content Skip to navigation

Studenti Fakulteta organizacije i informatike ponovo najbolji na hackathonu

Objavljeno: 11.04.2017

U organizaciji tvrtke Combis, u Zagrebu, od 8. travnja 2017. do 9. travnja 2017. održalo se je 24 satno studentsko natjecanje hackathon try{code}catch, a na kojem je vrlo uspješno sudjelovao tim sa Fakulteta organizacije i informatike Do you even code? kojeg su činili Tino Balint, Ante Barić, Dean Jakovljević i Sven Vukelić. U vrlo jakoj konkurenciji od 30 timova, tim sa FOI-ja je prošao kvalifikacije, a u konačnici uspješno su završili sve zamišljene funkcionalnosti i svojom su aplikacijom i poslovnom idejom ostvarili prvo mjesto.

Rješenje tima Do you even code? sastoji se od mobilne i web aplikacije. Web aplikacija nudi planiranje putovanja predefiniranih od strane turističkih agencija ili izradu vlastitog putovanja. Kod izrade vlastitog putovanja može se odabrati destinacija, vrsta prijevoza, hotel i aktivnosti koje hotel ima u svojoj ponudi. Mobilna aplikacija služi za pregled svih planova. Osim toga korisniku je omogućeno slikanje znamenitosti nakon čega aplikacija pomoću computer vision-a analizira sliku i prikazuje informacije o uslikanoj znamenitosti. Za lakšu navigaciju kroz aplikaciju, korisnik može koristiti i chatbot koristeći glasovne naredbe na hrvatskom ili engleskom jeziku. Neke naredbe su narudžba hrane u sobu hotela, pregled znamenitosti na google kartama, odabir prijevoza do samih znamenitosti te zvanje hotelske recepcije.

Poslovna ideja rješenja je prikupljanje statistike korištenja aplikacije od strane korisnika. Pomoću te statistike, vlasnici turističkih agencija i hotela mogu bolje organizirati svoje poslovanje i sklopiti međusobnu suradnju. Statistika je dostupna u obliku grafova na web aplikaciji. Osim statistike, aplikacija je nudila i slanje personalizirane ankete korisnicima putem mobilnih notifikacija.