Skip to content Skip to navigation

Lansirana FOIapp aplikacija

U sklopu predstavljanja studentskih udruga i aktivnosti koje se održalo 3. listopada 2013. godine, održano je i službeno predstavljanje FOI aplikacije FOIapp koju su izradili studenti 2. godine diplomskog studija FOI-a.

Ideja o aplikaciji izvorno je nastala prošle godine na kolegiju "Analiza i razvoj programa" i sve do danas razvoj je nastavljen na toj ideji. Razvojni tim čine studenti 2. godine diplomskog studija smjera Informacijsko i programsko inženjerstvo: Josip Žemberi, Renato Turić, Moreno Grgurić  i Tomislav Šulc, dok je Dominik Đurin s VELV-a sudjelovao u početnim fazama dizajniranja aplikacije.

Brojnim inačicama aplikacije konstantno su se dodavale nove funkcionalnosti kojih danas ima podosta, a neke od njih su:

  • Brzo i jednostavno pronalaženje informacija o konzultacijama profesora/asistenata
  • Prikaz lokacije kabineta profesora/asistenata na interaktivnim planovima zgrada
  • Unos vlastitog rasporeda sati i evidenciju dolazaka/izostanaka sa predavanja
  • Pregled lokacija, radnog vremena i dnevnih/tjednih jelovnika svih menzi u gradu
  • Jednostavan i brz pristup FOI servisima (vijesti, mail, moodle-u i sl.)

Tijekom ove godine sudjelovali su na više natjecanja te su postigli zapažene rezultate. U travnju ove godine sudjelovali su na MobiGame natjecanju na sveučilištu u Alcalái (Španjolska) gdje su osvojili 3. mjesto, zatim su na App Start Contestu održanom na FER-u u svibnju izborili prolaz u finale, što je vrlo dobar uspjeh uzevši u obzir jaku konkurenciji na području čitave države. Na nedavno održanom stručnom simpoziju "fmoed" osvojili su 3. mjesto, te su prezentirali samu razvojnu ideju aplikacije.

Sredinom godine, u suradnji sa Centrom za razvoj programskih proizvoda na FOI-u, nadogradili su aplikaciju kako bi postala službena aplikacija FOI-a. Aplikacija se trenutno može skinuti s linka: http://goo.gl/PmdfaL

Službena stranica FOIapp-a nalazi se na Facebooku:

https://www.facebook.com/foi.foiapp

FOI app ekipa