Skip to content Skip to navigation

Student Buddy program

Ne želimo da se strani Erasmus studenti osjećaju izgubljeno na početku njihovog dolaska već dobrodošlo i prihvaćeno. Zato smo na FOI-ju pokrenuli Student Buddy program.

Tko je Student Buddy?

Student Buddy-i su, kao što samo ime govori, studenti koji pomažu svojim kolegama, stranim studentima da se osjećaju na FOI-ju i u Varaždinu kao kod kuće. Oni im pomažu da se smjeste u studentskom domu, pronađu put do fakulteta, dvorana i labosa, studentskog restorana i sl. Buddy-i također pomažu stranim studentima da se bolje snađu u Varaždinu. Oni su tu da pomažu, ali i uživaju i druže se sa studentima na razmjeni.

Što Student Buddy radi?

Ukratko, Student Buddy pomaže studentima na razmjeni da uspostave društvene kontakte od prvog dana, koji će im pomoći u akademskom i 'osobnom' boravku na FOI-ju. Kao Buddy-u tvoje zadaće će biti da:

  • dočekaš studenta u studentskom domu prilikom njegovog/njenog dolaska, odnosno na prvi dan njegovog studentskog života
  • pokažeš put do FOI-ja i malo objasniš gdje se što nalazi na fakultetu
  • pokažeš studentski restoran
  • pokažeš Varaždin (dućane, kafiće i sl.)

Što ti možeš dobiti od Student Buddy programa?

Biti Buddy prvenstveno je zabavno. Na taj način možeš upoznati nove ljude, družiti se s ljudima drugih kultura i običaja, poboljšati znanje engleskog jezika (ili čak naučiti neki novi jezik), upoznati druge s vlastitim običajima i načinom života, te se družiti i zabavljati izvan fakulteta. Na kraju ćeš dobiti potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo prava si osoba za Student Buddy-a. Sada još samo moraš ispuniti formu u prilogu i avantura može započeti.

Što se prije prijaviš, prije ćeš imati priliku proširiti svoje vidike! 

Ukoliko imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.hr ili u Ured za međunarodnu suradnju (FOI 1, Dekanat, Kabinet 46).

FORMA ZA PRIJAVU