Skip to content Skip to navigation

Startup@foi 2017: otvoren je novi krug natječaja za podršku studentskim startup idejama i projektima!

Objavljeno: 17.02.2017

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane studente koji žele dalje razraditi svoje poslovne ideje da se prijave i pritom ostvare novčana sredstva, besplatno savjetovanje i nagrade za svoj trud, inovativnost i proaktivnost!

Što je startup@foi sustav podrške?
Startup@foi je FOI program podrške studentima u osnivanju, razvoju i upravljanju vlastitim poduzetničkim pothvatima s ciljem podupiranja izvrsnosti i razvoja poduzetničke svijesti.
Planirano je da u startup@foi sustav podrške uđe 3-5 projekata godišnje, a ovim putem i vi, ukoliko želite dalje raditi na svojoj poduzetničkoj ideji, možete postati dio ovog sustava! Potrebno je poslati kvalitetnu prijavu te objasniti zašto bi baš vi trebali dobiti potporu za razvoj vlastitog pothvata. Prijavljeni projekti moraju biti povezani s tematikom studija, a konačnu odluku o prihvatu u sustav za podršku razvoja poduzeća donijet će Povjerenstvo za evaluaciju prijava.
Podrška studentskim projektima uključuje pokrivanje troškova računovodstvenih i pravnih  usluga, pravnu pomoć i savjetovanje te inkubaciju i poslovni prostor u Tehnološkom parku Varaždin. Savjetodavnu funkciju trenutno imaju uspješne tvrtke Degordian, Mediatoolkit i Repsly Hrvatska, koje inicijativama njihovih predstavnika i zaposlenika čitav program dižu na višu razinu, a moguće je proširenje sustava podrške i na nove mentorske tvrtke i fakultetsko osoblje.

Startup@foi uspješne priče
U prvom krugu startup@foi natječaja istakli su se studenti s poslovnim projektom Tourgent, a u drugom krugu natječaja MyBeeLine. Od početka sudjelovanja u startup@foi sustavu podrške ostvarili su višestruke koristi, a to su svakako savjetovanje i mentorstvo od strane uspješnih tvrtki te administrativna i financijska podrška od strane Fakulteta. Obje tvrtke sada već uspješno posluju, a više o njihovim uspjesima možete pronaći na cpsrk.foi.hr.

Elementi koji su bitni za sastavljanje prijave su:

  • razrada opisa ideje
  • poslovni plan
  • motivacijsko pismo
  • popis članova tima

Prijavnice je potrebno dostaviti u tiskanom i digitalnom obliku, i to u zatvorenoj omotnici u Centar za podršku studentima i razvoj karijera te mailom na cpsrk@foi.hr. Ovaj krug prijava zatvara se 1. ožujka 2017., a za sve upite javite se na kontakt mail cpsrk@foi.hr.

Pošaljite prijavu i ostvarite sredstva za razvoj i besplatno savjetovanje za svoj poduzetnički pothvat. Sretno!