Skip to content Skip to navigation

Radni posjet profesora i studenata sa Sveučilišta Cincinnati iz Sjedinjenih Američkih Država

U srijedu, 3. svibnja 2023., realiziran je radni posjet 22 studenata u pratnji dviju profesorice s partnerskog Sveučilišta Cincinnati iz Ohia u SAD-u. Posjet je organiziran u sklopu kolegija Intercultural management (UC) nositeljice izv. prof. dr. sc. Whitney Westrich sa Sveučilišta Cincinnati i Pregovaranje u međunarodnom okruženju nositeljice prof. dr. sc. Violete Vidaček Hainš.

Goste je pozdravila dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, ECTS koordinatorica izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan te predsjednik Studentskog zbora FOI Eugen Petošić. Studenti su prezentirali rezultate virtualne timske međunarodne suradnje koja se odvijala tijekom ljetnog semestra 2022./23. u sklopu dva navedena kolegija. Praktični dio kolegija vodile su Antonela Čižmešija, mag. inf. i Maja Kućar, mag. psych. U virtualnoj mobilnosti sudjelovali su studenti FOI-ja: Petra Gladoić, Antonia Ivanušec, Nikolina Jurčec, Ena Keretić, Lara Kosir, Paula Kosmat, Anamarija Kovačec, Jana Kušar, Petra Ljubić, Klaudija Martak, Lucija Martinko, Martina Mikulčić, Ana Novak, Martina Novak, Nives Sinjeri, Franjo Trojko, Maja Vučković, Klara Šilec i strani studenti iz Njemačke i s Maldiva Hendrik Helmut Markus, Carolin Inge Margarete Schwarz i Ahmed Shareef. Radili su na osnaživanju socijalnih vještina i vještina komuniciranja u međunarodnom okruženju, identificirali sličnosti i razlike u kulturi te napravili temelje za eventualnu buduću karijernu suradnju. Nakon službenog dijela, gosti su posjetili Tehnološki park i razgledali Varaždin.

University of Cincinnati strateški je partner Sveučilišta u Zagrebu. Partnerstvo je potpisano 2013. na inicijativu FOI-ja. Unatrag 10-tak godina kontinuirano se realiziraju brojni projekti međunarodne mobilnosti studenata FOI-ja i UC-a u okviru Studentskih simpozija o interkulturalnom učenju. Nadalje, organizirana su gostujuća predavanja, visiting scholar programi i zajednička publiciranja rezultata istraživanja. Studenti sa Sveučilišta Cincinnati sudjelovali su na Studentskoj sekciji međunarodne konferencije CECIIS. Od ove akademke godine suradnja je proširena i na virtualnu mobilnost studenata.

Zahvaljujemo svima na doprinosu.

Fotogaleriju pogledajte u nastavku.