Skip to content Skip to navigation

Prvi Dan karijera u Sisku za studente stručnog studija i maturante

Objavljeno: 18.10.2016

Centar za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike (CPSRK FOI) suorganizator je mini Dana karijera u Sisku koji je prvenstveno namijenjen studentima stručnog studija PITUP te maturantima sisačkih srednjih škola, a održat će se 22. listopada 2016. godine u prostoru mladih SKWHAT.

Program donosi dva karijerna bloka „Career Talks“ i „Career Cafe“ u kojima će predavači pričati o vlastitom karijernom iskustvu, a paralelno će se izvoditi i tehnološko izlaganje „Tech Showcase“. Nakon dana prožetog događajima, svi sudionici su pozvani na „After“ druženje, a otvaranje cijelog programa počinje u 11:00.

Sisački mini Dan karijera nastao je kao jedan od oblika osnaživanja podrške Fakulteta organizacije i informatike, odnosno Centra za podršku studentima i razvoj karijera, usmjerenu prema intenzivnijoj integraciji studenata stručnih studija u akademsku zajednicu i osvještavanje o karijernim te akademskim mogućnostima.

Obuhvatnija podrška studentima stručnog studija PITUP dogovorena je tijekom Smotre fakulteta u Sisku, na kojoj je FOI sudjelovao i predstavio svoje akademske programe u ožujku ove godine. Osim toga, sisački studenti su odlučili otvoriti vlastitu udrugu mladih zvanu „A3BOOT“ čiji je cilj promocija poduzetništva i informatičkih tehnologija među mladima svih dobnih uzrasta, koja je ujedno i suorganizator ovog događaja.

Ovu inicijativu CPSRK je podržao osmišljavanjem programa, dovođenjem predavača i savjetovanjem pri organizacijskim i logističkim poslovima. Studenti PITUP-a Sisak, koji su se angažirali oko projekta su: Vedran Kozić, Dario Ljubojević, Mihael Nikolić, Milica Vujasin, Matej Gregec, Ivan Kovačević i Branimir Đermanović, a podršku su im pružili i dodatni SKWHAT članice i članovi.

Predavači, ujedno FOI alumniji i studenti, dolaze redom iz sljedećih partnera CPSRK-a: Goran Kovačević, Infinum; Boris Ostojić, Infobip; Jelena Miličić i Igor Mirković, Sedam IT; Ivan Todorović, ITMedia; Matija Besednik, HomeControl AS, Davor Marjanović, IoT akvaponika; Luka Kovačević, Bulb; Matija Matija, Tourgent; Anita Laktašić i Igor Fajdetić, CROZ i Zoran Antolović, MyBeeLine.

PROGRAM

11:00 - 11:15 |Otvorenje i uvodni pozdravi

11:15 - 13:00 | Career Talks - "Kako je započeo moj karijerni put i kamo me odveo?" Infinum, Croz, SedamIT, Infobip, Bulb

13:10 - 15:00 | Career Cafe pt.1

15:00 – 17:15 | Career Talks - "Kako je započeo moj karijerni put i kamo me odveo?" pt.2 Tourgent, MyBeeLine, HomeControl AS, IT media, SedamIT, PISAK, MARACOM

17:15 – 19:00 | Career Cafe pt.2

19:00 - ... | After druženje

Predstavljanje tehnološkog dijela programa „Tech Showcase“ održat će se paralelno s glavnim programom, a trajat će od 12 – 17 sati. Na ovom dijelu, moći ćete vidjeti predstavnike iz područja IoT akvaponike, zavoda za tehničku kulturu te 3D foruma.

Više informacija o događaju i programu možete pratiti na FB stranici udruge A3BOOT na linku http://bit.ly/mDKuSK.