Skip to content Skip to navigation

Program stipendiranja stručnih praksi u Njemačkoj

Objavljeno: 16.10.2017

Program stipendija njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima da  stečeno znanje primjene profesionalno se usavršavajući u najboljim njemačkim kompanijama. Rok za prijavu za prakse koje započinju u srpnju 2018. je 13. studenoga 2017.

Program stipendija njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pokrenut je s idejom da se mladim ljudima iz regije Zapadnoga Balkana pruži prilika za stručnim usavršavanjem u Njemačkoj u trajanju od tri do šest mjeseci uz financijsku podršku Njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) te njemačkih kompanija koje sudjeluju u programu.

Studentima završnih godina preddiplomskih studija, diplomskih studija, poslijediplomskih studija te onima koji su nedavno završili studij pruža se prilika da primjene stečeno znanje profesionalno se usavršavajući u najboljim njemačkim kompanijama.

Prijave traju do 13. studenoga 2017. godine za prakse koje počinju u srpnju 2018. godine.

Prijave se šalju putem službene internet stranice programa: www.djindjic-stipendienprogramm.de/applicants/

Program stipendija njemačkog gospodarstva svakom stipendistu osigurava:

  • Organizacijsku i administrativnu podršku: prije, tijekom boravka i stručnog usavršavanja u Njemačkoj te nakon završetka stručnih praksi uključivanjem u alumni klub programa
  • Logističku podršku do mjesta gde se obavlja praksa
  • Organizaciju uvodnog tjedna  u Berlinu (Program pokriva troškove smeštaja, boravka i putovanja)
  • Organizaciju mid-term sastanka stipendista tijekom boravka u Njemačkoj (Program pokriva troškove smještaja, boravka i putovanja)
  • Podršku u svim administrativnim koracima (traženje smještaja, komunikacija sa kompanijama i mentorima)

Više informacija nalazi se u letku te na web stranicama Programa: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/