Skip to content Skip to navigation

Prijavite se na projekt „iskustvo zlata vrijedi” i uložite u svoju budućnost

Objavljeno: 23.05.2017

U petom izdanju društveno odgovornog projekta Iskustvo zlata vrijedi Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju partnere poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, s ciljem omogućavanja prakse kod partnera poslodavaca, koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti. 

U natječaju "Iskustvo zlata vrijedi 2017" mogu sudjelovati studenti u dobi od 18 do 25 godina, a prijaviti se mogu ispunjavanjem prijavnice na  http://bit.ly/2pQlvVE, najkasnije do 16. lipnja 2017. Uz osobne podatke, prijavna dokumentacija mora sadržavati: motivacijsko pismo, životopis i dokaz o invalidnosti ili socijalnoj ugroženosti.

Kroz projekt Iskustvo zlata vrijedi proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i u trenutačnoj gospodarskoj situaciji ne mogu doći lako. Inicijator projekta je 2013. godine bio Poslovni dnevnik, a nakon četiri godine uspješna održavanja projekt će se 2017. godine pratiti i na platformi Večernjeg lista.

Do sada je kroz projekt  omogućena radna praksa za ukupno više od 60 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa. Ponosno ističemo da je nekoliko studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki!

Studentska praksa osigurava se određenom broju studenata, ovisno o broju uključenih partnerskih tvrtki. Svaka partnerska tvrtka može osigurati praksu za jednog studenta u trajanju minimalno jedan mjesec. Ovisno o potrebama i mogućnostima, jedna partnerska tvrtka može osigurati praksu za dva ili više studenata te u trajanju dužem od mjesec dana. Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2017. godine.

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine žele svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.

Više informacija o projektu: http://www.poslovni.hr/specijal/iskustvo-zlata-vrijedi-2017