Skip to content Skip to navigation

Prijavite se na natjecanje HACKATHRON i povećajte pristupačnost!

Cilj „Hackathona“ je razviti mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom, građanima i posjetiteljima grada Zagreba pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području našeg glavnog grada.

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER-om) organizira hackathon, koji će se održati 5. i 6. travnja 2019. godine, u kojem i ti možeš sudjelovati! Cilj hackathona je razviti mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom – građanima i posjetiteljima grada Zagreba pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području Zagreba.

Hackathon je zamišljen kao suradnički pothvat, što znači da se sudionici neće međusobno natjecati već će zajedno razvijati javni servis Pristupačni Zagreb. Servis se sastoji od 3 komponente:

  1. Baze podataka objekata od interesa;
  2. Aplikacije preko koje će se pristupati bazi;
  3. Web stranice s formularom za unos i ažuriranje baze.

Ako želiš biti dio ove lijepe priče, možeš se prijaviti putem formulara za prijavu do 31. ožujka 2019. Sudjelovanje je ograničeno na 15 sudionika koje će među prijavljenima odabrati stručni žiri.

Više informacija možete pronaći ovdje.