Skip to content Skip to navigation

Predstavljanje studentskih WBL projekata (FOI i Mobilisis)

Objavljeno: 14.07.2022

Laboratorij za primijenjeno softversko inženjerstvo organizira predstavljanje dvaju studentskih projekata koji su na kolegiju Programsko inženjerstvo (3. godina preddiplomskog studija Informacijski i poslovni sustavi) provedeni po principu učenja temeljenog na radu (eng. Work Based Learning – WBL) u suradnji s tvrtkom Mobilisis, a uz posredstvo Centra za podršku studentima i razvoj karijera. Predstavljanje će biti održano u četvrtak, 14. srpnja 2022., u 14:30 sati u dvorani D1 Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu te online na ovoj poveznici.

WBL projekt parkirnih mjesta izradili su studenti Ivan Ercegovac, Grgo Penava i Noel Zagorščak uz mentorstvo Ivana Pojera (Senior Software Engineer & Team Lead, Mobilisis Varaždin) i izv. prof. dr. sc. Zlatka Stapića. Cilj projekta bio je izrada web aplikacije koja omogućuje prikaz parkirnih mjesta i njihovih svojstava te interpretira trendove i popunjenost parkirnih mjesta u gradu Dubrovniku. Projekt je osebujan i zanimljiv zbog neobičnog plana grada i povećane potražnje za parkirnim mjestima za vrijeme turističke sezone. 

WBL projekt pametnih temperaturnih štapova izradili su studenti Lucija Čulum, Ana Šarić, Andreja Trivić i Mislav Žnidarec uz mentorstvo Zlatka Gaterniga (Senior Software Engineer, Mobilisis Varaždin) i izv. prof. dr. sc. Zlatka Stapića. Cilj projekta bila je predikcija okvirnih temperatura za buduća 24 sata na temelju podataka koji su se prikupljali pomoću pametnih temperaturnih štapova. Za realizaciju ciljeva korišteno je strojno učenje – popularna i aktualna grana računalne znanosti.

Više o samim studentskim projektima, realiziranim u okviru projekta Study4Career, objavit ćemo i nakon službenog predstavljanja.