Skip to content Skip to navigation

Novosti

Online radionica: China National Knowledge Infrastructure (CNKI)

Izdavač China National Knowledge Infrastructure (CNKI) će u utorak 6. prosinca 2022. od 10h do 11h održati online radionicu o korištenju platforme CNKI Express.
Radionicu će održati CNKI predstavnice Yvaine Yang i Sarah Zhou.
Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem mrežnog obrasca.

 
01.12.2022, 12:28
FOI je postao znanstveni partner deep-tech venture buildera 'Nuqleus' – naprednog startup inkubatora

Deep-tech venture builder pod nazivom 'NUQLEUS', napredni startup inkubator, kojeg su pokrenuli Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu jučer je predstavljen u Zagrebu, a znanstveni partner projekta je Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu. Nuqleus predstavlja unaprjeđenje postojećeg 'SPOCK' startup inkubatora pružajući potporu u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja kroz pomno osmišljen program temeljen na višegodišnjem iskustvu rada s deep-tech startupima, pod vodstvom Matije Srbića (FER).

Humanitarna akcija na FOI-ju za Udrugu Bedem ljubavi i Socijalnu samoposlugu

Ususret blagdanima, Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike zajedno s Laboratorijem za poduzetništvo i Centrom za volontiranje organizira humanitarnu akciju za dvije udruge - Bedem ljubavi i Socijalnu samoposlugu. Pozivamo sve djelatnike, nastavnike, studente i prijatelje FOI-ja da se odazovu i da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Više informacija u nastavku.

Promjena mjesta održavanja nastave - 07.12.2022.

U nastavku objavljujemo obavijest o promjeni mjesta održavanja nastave na FOI 1, u srijedu 7. prosinca 2022.


 

 
01.12.2022, 08:55
Poziv na pozvano predavanje "Strategija i automatizacija osiguranja visoke kvalitete koda" dr. sc. Daniela Strmečkog (IBMiX)

Dr. sc. Daniel Strmečki iz tvrtke IBM iX održat će u pozvano predavanje na temu "Strategija i automatizacija osiguranja visoke kvalitete koda" u utorak, 6. prosinca 2022. godine, s početkom u 15:15 sati u dvorani D9 na FOI 2. Pozvano predavanje se održava u sklopu predmeta „Uzorci dizajna“. Pozivamo i druge studente da slušaju ovo zanimljivo predavanje.

Održano pozvano predavanje „Korporativne vrijednosti i odanost organizaciji"

Zanimljivo predavanje gostujuće predavačice, Etelke Kožar, mag. psihologije i voditeljice ljudskih resursa u IT poduzeću MOBILISIS d.o.o. pod naslovom „Korporativne vrijednosti i odanost organizaciji" održano je na FOI-ju.

Studenti FOI-ja sa Techstars Startup Weekend-a u Stuttgartu donose nagradu

U sklopu projekta Three Seasons of Academic Entrepreneurship Exchange, čija je koordinatorica na FOI-ju bila izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek dvoje studenata FOI-ja dobilo je priliku sudjelovati na Techstars Startup Weekend-u u Stuttgartu.

Studentski startup 'Do More' dvojice FOI-jevaca nakon samo dva mjeseca kreće i na azijsko tržište

Sjećate li se naših alumni studenata Filipa Bela i Jakova Glavine, koji su početkom jeseni ove godine pokrenuli studentsku startup tvrtku Do More? Posjetili smo ih u Tehnološkom parku i provjerili kako napreduje tvrtka od kad je ušla u naš Startup@FOI program. Radišni dvojac posao je u samo nekoliko mjeseci dodatno proširio, i nakon američkog, momci kreću i na konkurentno azijsko tržište! O čemu se radi i kako su svoj startup pozicionirali na stranom tržištu, uz operativnu i financijsku podršku svog matičnog Fakulteta, pročitajte u nastavku…

 
29.11.2022, 11:18
Probni pristup - China National Knowledge Infrastructure (CNKI)

Kineski izdavač China National Knowledge Infrastructure (CNKI) omogućio je hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici probni pristup svojoj platformi CNKI Express.
Platforma sadrži kineske i međunarodne znanstvene časopise (Springer Nature, Wiley, Elsevier, Emerald, Cambridge, De Gruyter i druge), doktorske disertacije, magistarske radove, zbornike radova, e-knjige, patente, standarde i novine. Osim toga platforma nudi i mogućnost prijevoda kineskih tekstova na engleski jezik, kao i grafičke prikaze analiza znanstvenog izdavaštva.

 
28.11.2022, 09:22
Pozvano predavanje - suosnivači tvrtke Ascalia

U utorak, 29. studenog 2022., suosnivači tvrtke Ascalia, Marin Bek i Dejan Strbad, održat će pozvano predavanje o svom uspješnom poduzetničkom poduhvatu.

 
28.11.2022, 08:48

Stranice