Skip to content Skip to navigation

Poziv za sudjelovanje na edukativnim programima TODO projekta

Objavljeno: 06.04.2021

TODO (Twinning Open Data Operational) projektni konzorcij (https://todo-project.eu/) otvara poziv za uključenje studenata doktorskih studija Sveučilišta u Zagrebu u edukativne programe i ostali sadržaj projekta vezano uz istraživanje, korištenje i produkciju otvorenih podataka - besplatno. Projekt je financiran u okviru programa HORIZON 2020.

Konzorcijski partneri projekta TODO pozivaju mlade istraživače (Early Stage Researchers) Fakulteta organizacije i informatike koji u svojem radu koriste ili proizvode otvorene podatke, ili bi ih voljeli koristiti ili naučiti više o toj temi, da se  prijave/registriraju najkasnije do 08. travnja 2021. preko Moodle platforme:

http://science.geof.unizg.hr/todo/course/index.php?categoryid=1 .  

Konačna odluka o mladim istraživačima koji su prihvaćeni u TODO-ESR program biti će 12. travnja. Modul 1 on-line treninga počinje 19. travnja.

Uključenjem u projekt otvara se mogućnost edukacije o životnom  ciklusu otvorenih podataka (on-line tečaj: Modul 1- asinkroni, Moduli 2 i 3 Grupni i individualni rad izravno s edukatorima Tehničkog sveučilišta u Delftu i Sveučilišta Aegean), interdisciplinarni odabir dva mentora za istraživanje i znanstvenu produkciju koja proizlazi iz ovog programa te razmjena iskustava sa ostalim studentima u projektu. Moguće je uključivanje segmenta s otvorenim podacima u prijavu doktorata sa službenim međunarodnim i interdisciplinarnim ko-mentorstvom ili komisijom.

Više informacija o sudjelovanju i prijavi možete naći ovdje.