Skip to content Skip to navigation

Poziv na tribinu "Studenti i gospodarstvo - potrebe, očekivanja i potencijali"

Objavljeno: 07.06.2017

Sveučilište u Zagrebu, na inicijativu prorektora prof. dr. sc. Miljenka Šimprage, organizira tribinu pod nazivom "Studenti i gospodarstvo – potrebe, očekivanja i potencijali".

Radi se o četrnaestom događanju u nizu javnih predavanja „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske“, kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućeg inovativnog gospodarstva.

Tribina će se održati u srijedu 14. lipnja 2017. u Francuskom paviljonu SC-a s početkom u 11,00 sati, a raspravljat će se o vezi između gospodarstva i Sveučilišta te ostvarivanju boljeg razumijevanja između studenata i potencijalnih poslodavaca.

U panel raspravi, koja je sastavni dio Tribine,  sudjelovati će mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericsson Nikola Tesle, g. Mihael Furjan, predsjednik uprave PLIVA-e, dr.sc. Vlatka Petrović, o.d. voditeljice Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, gđa. Ivana Vidnjević, predsjednica studentske udruge BEST, te g. Ivan Golubić, koordinator udruge mladih inovatora Innovus i osnivač tvrtke Mobile Vehicles Technology.

Sastavni dio tribine bit će i predstavljanje tvrtki INA-e, Ericsson Nikola Tesle i PLIVA-e studentima Sveučilišta u Zagrebu putem štandova, te poster prezentacije studentskih radova izrađenih u suradnji s gospodarstvom.

Više informacija i prijavu za sudjelovanje na tribini možete naći u prilogu te na mrežnoj stranici http://cirtt.unizg.hr/event/strucna-rasprava-studenti-i-gospodarstvo-potrebe-ocekivanja-i-potencijali/