Skip to content Skip to navigation

Poziv na radionicu - "Psihološke dimenzije suočavanja sa stresnim i traumatskim događanjima"

Objavljeno: 02.02.2021

Pozivamo Vas na radionicu na koja će se održati 23. veljače 2021. godine u terminu od 10:00 - 11:30 sati u online izdanju preko BBB alata.  Na radionici će se razmijeniti iskustva održavanja nastave na daljinu i razgovarati o izazovima s kojima smo suočeni tijekom pandemije i potresa.

Polaznici: Radionica namijenjena nastavnicima, zaposlenicima stručnih službi i svim zainteresiranim djelatnicima Fakulteta

Cilj: Prepoznati reakcije na stresne i traumatske događaje te pronaći načine kvalitetnog suočavanja s ovim izazovima.

Osnovna motivacija za održavanje radionice: Otvorena pitanja studenata upućena Psihološkom savjetovalištu FOI i iskustva u radu Tima za psihološke krizne intervencije u sustavu odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sadržaj radionice: Pozivamo Vas na radionicu na kojoj ćemo razmijeniti iskustva održavanja nastave na daljinu i razgovarati o izazovima  s kojima smo suočeni tijekom pandemije i potresa.  Upoznat ćemo se s osnovnim načinima prepoznavanja i kvalitetnog kanaliziranja emocionalnih, kognitivnih, ponašajnih i tjelesnih reakcija na stresne i traumatske događaje. Analizirat ćemo izazove koji prate  studente i sve djelatnike tijekom održavanja nastave na daljinu. Razgovarat ćemo o problemima vezanim uz osjećaj osamljenosti, nedostatak komunikacije i potrebe za podrškom te razmijeniti  iskustva dobre prakse u prevladavanju istih. Molim sve polaznike da, ukoliko želite, pripremite kratak usmeni prikaz  pojedinačnog slučaja koji vam predstavlja poseban izazov u komunikaciji tijekom nastave na daljinu.

Način rada: predavanje i razmjena iskustava iz prakse.

Voditeljica radionice: prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš

Radionica će se provoditi online preko BBB videokonferencijskog alata: https://bbb.foi.hr/b/vio-mjt-ujg