Skip to content Skip to navigation

Portal srednja.hr održao konferenciju Obrazovanje na prekretnici

Objavljeno: 08.11.2022

Portal srednja.hr održao je svoju drugu obrazovnu konferenciju. Ove se godine održala pod nazivom Obrazovanje na prekretnici, a kroz četiri predavanja i sedam panela govorilo se o aktualnim temama i izazovima obrazovnog sektora. Portal srednja.hr je konferencijom proslavio svoj 11. rođendan. Fakultet organizacije i informatike bio je partner konferencije.

Konferencija Obrazovanje na prekretnici održala se 7. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Riječ je o drugoj obrazovnoj konferenciji u organizaciji srednja.hr kojom je proslavljen 11. rođendan portala. Srebrni partneri konferencije su RIT Croatia, Coca-Cola HBC Hrvatska i CARNET, brončani partner je Privredna banka Zagreb, a partneri su Hrvatska zajednica županija, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike, Visoko učilište Algebra te Fakultet prometnih znanosti.

Fokus ovogodišnje konferencije bile su promjene unutar sustava obrazovanja, a zašto je baš to bila tema, objasnio je glavni urednik i osnivač portala Marko Matijević,

– Danas smo ovdje kako bismo razgovarali o smjeru u kojem želimo da ide naše obrazovanje. Naslov naše konferencije je Obrazovanje na prekretnici, a nekako uvijek je tako s obrazovanjem, mora biti na prekretnici, stalno se mijenjati ili će ostati staro, istaknuo je Matijević u uvodnom govoru.

Konferenciju je otvorila panel rasprava o vještinama koje studenti uče na fakultetima. Među ostalim, sudionici panela su istaknuli kako mladi danas moraju usvojiti vještine samostalnog učenja, kritičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, ali i osjećaj odgovornosti za vlastiti uspjeh. Na fakultetima je da razviju metode koje će ih tome podučiti, zaključeno je na panelu na kojem je sudjelovala i dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Više pročitajte na portalu Srednja.hr.

Foto: Niko Goga