Skip to content Skip to navigation

Ponovno sjajni rezultati FOI-jevih sportaša

Objavljeno: 17.03.2023

U subotu, 11. ožujka 2023. održan je playoff osmine finala UniSportZG Futsal lige 2022./23., u kojoj je FOI igrao protiv FBF u sportskoj dvorani Martinovka u Zagrebu. Nakon rezultata 1:1, na kraju se sve svelo na dramatične penale u kojoj su FOI-jevci izvukli deblji kraj (3:4).  Nogometaši koji su nastupali za FOI: Ante Kruneš, Ante Perkušić, Antun Smojvir, Branko Glibota, Dejan Smoljo, Edi Petak, Goran Bužić, Ivan Hribljan, Jakov Gegić, Jakov Matoković, Leon Šaško, Luka Bebek, Luka Jurić-Grgić, Luka Primorac, Matija Garić, Niko Ivančić, Nikola Bekavac, Nikola Grgić, Petar Matišić, Stiven Sabol, Stjepan Juras, Tomislav Blažević, Tomislav Hlevnjak, Luka Ljubek.

U nedjelju 12. ožujka 2023. u Zagrebu u stolnoteniskoj dvorani Dragutin Šurbek u Savskoj 137, održano je ekipno sveučilišno prvenstvo u stolnom tenisu. Fakultet organizacije i informatike predstavljale su dvije muške ekipe i jedna ženska ekipa:

I. ekipa muški - Znika Petar, Kotorac Luka i Bali Dino.

II. ekipa muški - Boris Šarić, Mateo Zović, Paulo Krunić i Emanuel Dundov.

Ženska ekipa - Karla Franović, Sara Sušac i Lucija Zrna.

Druga muška ekipa pobijedila je u prvoj utakmici pretkola Medicinski fakultet u Zagrebu, da bi u osmini finala ispali od jače ekipe FSB-a. Prva muška ekipa pobijedila je drugu ekipu FER-a u osmini finala te u četvrtfinalu prvu ekipu FER-a te PMF u polufinalu. Do finala je pobjedu ispustio Kotorac protiv iskusnog FER-ovog igrača Davida Ivekovića. Muško finale bilo je obilježeno jako dobrom igrom Znike, koji je dobio dvije bitne partije kako bi Baliju i Kotorcu dao mogućnost za donošenje zadnje pobjede za zlato. Kotorac je igrao protiv iskusnog Leona Milaka i gubio je 2-0, a zatim spasio dvije meč lopte i stigao do rezultata 2-2 u setovima. U zadnjem setu je Kotorac propustio vodstvo od 8-6 i izgubio. Nakon njega Bali nije imao šanse protiv FSB-ovog drugog igrača te je ekipa FOI-ja tako osvojila 2. mjesto.

U prvom kolu (četvrfinale) ženska stolnoteniska ekipa FOI-ja je bila slobodna te su čekale pobjednika meča između Medicinskog fakulteta i FER-a. U polufinalu FOI-jeve studentice su dobile FER rezultatom 3:1, dok su u finalu pobijedili Filozofski fakultet 3:2 i time zasluženo osvojili 1. mjesto.

Sportsku ekipu FOI-ja sada očekuje suorganizacija STEM Gamesa gdje će nedvojbeno atmosfera biti još vatrenija!

Velike čestitke i sretno dalje!