Skip to content Skip to navigation

Po prvi puta u Križevcima Dan otvorenih vrata FOI-ja i Razvojnog centra i tehnološkog parka

Objavljeno: 30.01.2020

Dan otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održan je po prvi puta u srijedu, 29. siječnja 2020. godine, u prostorijama Centra u Križevcima (Franje Tuđmana 20, Križevci). Pogledajte kako je bilo...

Dan otvorenih vrata prvenstveno je bio namijenjen učenicima srednjih škola, kojima je to bila jedinstvena prilika da obiđu Razvojni centar, saznaju sve o mogućnostima studiranja na FOI-ju u Križevcima i da se upoznaju s radom tvrtki koje djeluju u Tehnološkom parku, a u kojima će kao studenti jednog dana moći obaviti stručnu praksu i vrlo vjerojatno, moći pronaći svoje prvo zaposlenje.

Želja nam je pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda jedan uobičajeni dan FOI studenta te koje sve mogućnosti svim studentima nudi suradnja FOI-ja i Tehnološkog parka. Stručni studij FOI-ja Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP), koji se posljednjih 12 godina provodi i u Križevcima, ove je akademske godine 2019./2020. preselio u novi moderniji prostor Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci kojim upravlja Križevački poduzetnički centar, pa je tako studentima FOI-jevog stručnog studija, ali i nastavnom osoblju znatno poboljšana kvaliteta uvjeta u kojima se nastava održava, a stvoreno je i inovativno poslovno okruženje u kojem se direktno povezuje akademski i gospodarski sektor. Za novi pristup učenju i poučavanju kojeg FOI sve više prakticira (učenje temeljeno na radu, e-učenje, problem solving, creative thinking) nužno je povezivati se s gospodarstvenicima, jer se na taj način želi pripremiti studente direktno za tržište rada.

Više od pedeset učenika završnih razreda srednjih škola iz Koprivničko-križevalke županije obišlo je Razvojni centar i upoznalo tvrtke Speck i Codel, jedne od mnogih koje su smještene u prostoru tamošnjeg Tehnološkog parka.

Više o Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci možete pogledati ovdje, a više o stručnom sveučilišnom studiju FOI-ja Primjena informacijske tehnologije u poslovanju možete saznati ovdje.

FOTOGALERIJA: