Skip to content Skip to navigation

Održano predstavljanje Voogle Idea Acceleratora

U Tehnološkom parku Varaždin u četvrtak 12.12.2013. održano je predstavljanje Voogle Idea Acceleratora, novog programa za razvoj poduzetničkih ideja.

Voogle Idea Accelerator je program za razvoj poduzetničkih ideja kojeg provode uspješne tvrtke iz Tehnološkog parka Varaždin, a namijenjen je svakome tko traži kvalitetnog partnera i savjetnika za svoj novi poduzetnički pothvat. Za prijavu ne postoje nikakva pravna, dobna ili bilo koja druga ograničenja pa tako svoju ideju putem online obrasca na www.voogle.com.hr prijaviti mogu sve fizičke i pravne osobe kojima nedostaje kapaciteta za razvoj i provedbu poduzetničke ideje.

Na predstavljanju programa Matija Tomašković, direktor tvrtke Evolva izložio je prisutnima motive pokretanja ovog programa dok su Karlo Kukec iz Tehnološkog parka i Zvonimir Dimovski iz MediaTrenda pričali o postupku prijave i mogućnostima financiranja poduzetničkih ideja putem Voogle Idea Acceleratora. Silvija Mlinarić Talan iz Odvjetničkog ureda Jelaković u svojoj je prezentaciji upozorila na potencijalne pravne probleme u poslovanju i kako ih riješiti. Potom su uslijedile prezentacije tvrtke eOdvjetnik i projekta BodyRecog, a na kraju je Juraj Bilić nadahnuto predstavio svoju uspješnu Machina Arcana Kickstarter kampanju.

Bernard Toplak, vlasnik tvrtke Click IT prisustvovao je događaju i istaknuo svoje dojmove: „Budući da sam član Tehnološkog parka Varaždin dobro poznajem ekipu koja se skupila u Voogle Idea Acceleratoru i siguran sam da mogu uvelike pomoći onome tko prijavi svoju ideju. Vjerujem da Voogle Idea Accelerator može poslužiti kao odskočna daska za one koji imaju ideju, a ne znaju kako je realizirati, nisu sigurni da će je tržište prepoznati ili nemaju sve potrebne vještine i ekspertize potrebne za njen razvoj.“

Prve prijave ideja već su stigle, a interes za uključivanje u tim Voogle Idea Acceleratora istaknule su i neke iskusne zagrebačke tvrtke. Novi događaj s predstavljanjem projekata u realizaciji najavljen je za sredinu veljače sljedeće godine, a u planu je i održavanje startup vikenda i međunarodne konferencije.

Sve prezentacije mogu se pogledati na Youtube kanalu, a novosti vezane uz Voogle Idea Accelerator pratite putem Twittera i Facebooka:

Više informacija o dosadašnjim Voogle aktivnostima i događajima dostupno je na www.voogle.com.hr. Kontakt osoba za dodatne informacije: Karlo Kukec, karlo.kukec@tp-vz.hr, 098 472 051