Skip to content Skip to navigation

Održane 5. sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno: 07.06.2023

U subotu 3. lipnja 2023., u organizaciji Studentskog zbora i Sportske udruge Fakulteta organizacije i informatike, održao se još jedan sportski događaj na četiri lokacije u gradu Varaždinu.

Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske osmišljene su da okupljaju studente sveučilišta, visokih škola i veleučilišta s prostora sjeverozapadne regije s ciljem promocije brojnosti i važnosti studentske populacije, povezivanja studenata te promocije važnosti rekreativnog i natjecateljskog sporta među mladima unutar akademske zajednice. Ovogodišnjim petim igrama po redu odazvali su se studenti s četiri institucije: Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta Sjever, Veleučilišta u Bjelovaru i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - odsjeka Čakovec. 

Natjecanja su održana u muškoj i ženskoj kategoriji prema iskazanom interesu u sedam različitih sportova.

Održana je i tradicionalna malonogometna utakmica djelatnika, studenata i studentica koja se svake godine održava u sklopu Foijade odnosno Dana sporta na Fakultetu organizacije i informatike.

Svečana podjela pehara i medalja održana je u dvorištu Studentskog doma, a pobjednicima su ih uručile dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa te ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš.