Skip to content Skip to navigation

Održana predavanja u okviru Time 4 Science projekta

Objavljeno: 19.02.2018

U oviru Time 4 Science projekta u razdoblju od 7. do 14. veljače 2018. godine održana su tri predavanja. 

U srijedu, 07.02.2018. održana je radionica Tricie Alegre Jenkins na temu „What is the purpose of scientific study?“ Korištenjem drevne mudrosti Medicine Wheel kao okvira za raspravu, u sklopu radionice sudionici su istraživali individualne pokretače znanstvenog rada. Je li riječ o čistom znanstvenom istraživanju i generiranju podataka ili se sve svodi na smisao života? – jedno je od pitanja na koje se pokušavalo naći odgovor. Radionica je bila interaktivna i participativna, a polaznici su trebali objasniti vlastiti interes za proučavanje znanosti.

U utorak, 13.02.2018. prof. dr. Michael Bošnjak, direktor Instituta Leibniz, održao je predavanje na temu "Integrated Public Open Science Infrastructure Tools and Services at leibniz-psychology.org". Prof. Bošnjak u svojem se izlaganju osvrnuo na aktivnosti njihovog instituta te načina suradnje s Fakultetom organizacije i informatike koja je nedavno definirana ugovorom kojim se omogućuje nastavnicima i studentima izgradnja infrastrukture za istraživanja s podacima i baze ispitanika, te provođenje komparativnih njemačko-hrvatskih istraživanja uz naglasak na blockchain tehnologije, sigurnost i analizu podataka.

U srijedu, 14.2.2018. u 11:00 h predavanje je održao prof. dr. sc. Marjan Mernik na temu "Useful Tips for Writing and Publishing Scientific Articles". Predavanje je bilo namijenjeno istraživačima koji još nemaju iskustva u pisanju i objavljivanju kvalitetnih znanstvenih radova.

Time 4 Science ima za cilj organiziranje niza pozvanih znanstvenih predavanja i radionica eminentnih istraživača iz Hrvatske i svijeta. Predavanja su primarno namijenjena znanstvenicima i nastavnicima FOI-ja, zainteresiranim suradnicima i doktorskim studentima, ali i svima zainteresiranima za teme koje u sebi imaju istraživački i znanstveni potencijal.

Suvoditeljice projekta Time 4 Science su doc. dr. sc. Dijana Oreški i doc. dr. sc. Irena Kedmenec.