Skip to content Skip to navigation

Održana je komunikacijska radionica u sklopu Erasmus+ KA2 projekta „Razvijanje učinkovitih IAG alata za zadržavanje učenika u strukovnom obrazovanju i postizanje uspjeha“

U utorak 5. studenog 2019. je u sklopu Erasmus projekta KA2 'Razvijanje učinkovitih IAG alata za zadržavanje učenika u strukovnom obrazovanju i postizanje uspjeha' – IAG4VET  održana radionica na Fakultetu organizacije i informatike. Nositelj projekta je Tartu Vocational Education Centre – Tartu VEC iz Tartua iz Estonije, a partnerske organizacije su West Nottinghamshire College of Further Education, Velika Britanija, Elektrostrojarska škola Varaždin, Hrvatska, Helsinki Business College Oy, Finska i  I.I.S. “F. Brunelleschi/L. Da Vinci, Italia.

Fakultet organizacije i informatike je sudjelovao kao predstavnik institucija u vertikali obrazovanja s kojima Elektrostrojarska škola Varaždin usko surađuje. Goste su službeno pozdravili izv. prof. dr. sc. Igor Balaban,  prodekan za znanstvenoistraživački rad FOI-ja i prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić, prodekanica za nastavu. Praktične aktivnosti s ciljem predizanje kvalitete komunikacije prezentirali su: Martina Đuras iz Ureda za međunarodnu suradnju FOI, Zoran Tanasić iz Centra za potporu studentima i razvoj karijere, Pero Radić, podpredsjednik Studentskog zbora FOI i izv. prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, voditeljica Ureda za studente s invaliditetom FOI. Praktične aktivnosti su provedene uz uporabu didaktičkog alata za popularizaciju edukacije organizacije YMCA of Greater Toronto iz Kanade.

Ključna aktivnost i glavni cilj projekta je suradnja na inovacijama i razmjeni dobrih praksi, akumulacija najboljih praksi iz zemalja partnera kako bi se razvile metode i alati za informiranje, savjetovanje i vođenje u svrhu poboljšanja učinkovitosti privlačenja, primanja i zadržavanja učenika u strukovnim školama. Svrha je stvoriti funkcionalno i održivo strateško partnerstvo za poboljšanje sustava postojećih informacija, savjeta i usmjeravanja IAG sustava partnerskih ustanova za strukovno obrazovanje.

Više informacija o projektu nalazi se ovdje ili ovdje.