Skip to content Skip to navigation

Održana je interna radionica u okviru pilot projekta e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”

Objavljeno: 30.08.2016

U utorak 30. kolovoza 2016. je u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike Varaždin održana interna radionica u okviru pilot projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”. Radionici je prisustvovalo 15 voditelja rezultata i članova tima iz CARNeta, koji je nositelj projekta, te 15-tak voditelja rezultata i članova projektnog tima s Fakulteta organizacije i informatike, partnera na projektu. 

Na radionici je uvodnu riječ održao dekan prof. dr. sc. Neven Vrček, naglašavajući važnost projekta koji će promijeniti hrvatsko školstvo, uz zamjenicu ravnatelja CARNeta Andrijanu Prskalo Maček koja je informirala o novostima na projektu te budućim aktivnostima.

Prof. dr. sc. Blaženka Divjak je vodila radionicu o rezultatu Learning Analytics. U sklopu iste Petra Vondra prezentirala je upravljačke ploče s aspekta učenika, nastavnika i osnivača škola.

Na radionici je Jurica Vratarić iz CARNeta objasnio Ekosustav, jedan od rezultata projekta, te se analizirala njegova svrha i primjena.

Zaseban tim sastavljen od zaposlenika CARNeta i zaposlenika FOI-a održao je sastanak vezan uz okvir i rezultate samoevaluacije škola na rezultatu Okvir za digitalnu zrelost, čija je voditeljica izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Dogovoreni su i detalji vezani uz Dan e-Škola na CECIIS konferenciji, koji će biti održan 21.09.2016.

Na radionici se uz koordinaciju članova tima CARNeta i FOI-a prošlo kroz otvorena pitanja te se napravio plan za projektne aktivnosti koje slijede.

Podsjetimo, ukupna vrijednost pilot projekta e-Škole je  306.853.186 kn, od čega je EU financiranje 193.690.148 kn (Europski fond za regionalni razvoj - EFRR) i 67.135.059 kn (Europski socijalni fond - ESF) te nacionalno sufinanciranje u iznosu od 46.027.977 kn.

 


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.