Skip to content Skip to navigation

Održan prijem za FOI-jeve studente sportaše koji su osvojili medalje na STEM Games natjecanju

Objavljeno: 06.06.2024

Studentice i studenti FOI-ja, koji su ove akademske godine ostvarili izuzetne rezultate na STEM Games natjecanju, prisustvovali su današnjem prijemu Uprave FOI-ja. Dekanica prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, prodekanica izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan te prodekani izv. prof. dr. sc. Zlatko Stapić, prof. dr. sc. Zlatko Erjavec i izv. prof. dr. sc. Ivan Malbašić su pohvalili napore koje sportaši i esportaši ulažu kako bi postigli zapažene rezultate na razini cijele Hrvatske.

Jedno od najznačajnijih međunarodnih natjecanja za studente STEM Games, koje okuplja gotovo dvije tisuće studenata u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, ove je godine održano od 12. do 17. svibnja 2024. u Umagu. Studenti FOI-ja vratili su se s natjecanja s čak 10 medalja u sljedećim disciplinama:

1. mjesto Futsal Ž
1. mjesto Stolni tenis Ž
1. mjesto Stolni tenis M
1. mjesto eSport - League of Legends
1. mjesto pojedinačno kros Karmelo Mrvica
1. mjesto pojedinačno veslanje Lara Ključarić
2. mjesto eSport - Rocket League
2. mjesto Odbojka Ž
3. mjesto Rukomet Ž
3. mjesto Tech arena - Tomislav Hlevnjak, Petar Matišić, Stanko Smrček i Filip Šoštarić

U pratnji studentima na ovogodišnjem izdanju STEM Games-a bila je asistentica Jelena Gusić Munđar, mag. math. te prodekan prof. dr. sc. Zlatko Erjavec. Podršku u odlasku na STEM Games pružio je i Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI te niz tvrtki i organizacija.

Čestitke još jednom svima na ovom velikom uspjehu!

U prostorijama Student HUB-a na FOI-ju izloženi su svi osvojeni trofeji naših sportaša, a u nastavku pogledajte i fotogaleriju...