Skip to content Skip to navigation

Održan početni sastanak IPA projekta StuDiSupport

U sklopu početka provedbe IPA 4 projekta StuDiSupport - Unapređivanje kvalitete studiranja za skupine studenata u nepovoljnom položaju kroz usluge studentskih savjetovališnih službi, u četvrtak 24. listopada 2013. u Velikoj vijećnici Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održan je početni (kick-off) sastanak.

Projekt StuDiSupport financiran je u okviru programa IPA: Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala na temelju poziva za "Integraciju skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav". Projekt zajedno provode Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Ukupna vrijednost projekta StuDiSupport je 253,100.90 EUR, od čega 239.889,03 EUR sufinancira Europska unija. Projekt je započeo u kolovozu 2013. godine i trajat će 18 mjeseci.

Projektom se žele razviti i promicati programi podrške studentima s naglaskom na podzastupljene skupine studenata kako bi se povećao broj upisa i završnost studenata u nepovoljnom položaju u sustavu visokog obrazovanja.

Specifični ciljevi projekta su:       

  • verificiranje modela pružanja podrške kroz studentske savjetovališne službe
  • promocija i dostupnost savjetovališnih službi
  • poboljšanje kvalitete obrazovanja i poticanje socijalne integracije studenata s invaliditetom i studenata kojima je potrebna dodatna podrška u sustavu visokog obrazovanja.

U svrhu proširenja utjecaja projekta na sjeverozapadni dio Hrvatske, na Fakultetu organizacije i informatike zaposlen je magistar psihologije na radno mjesto stručnog suradnika u sklopu Centra za podršku studentima i razvoj karijera.

Na sastanku su bili svi uključeni partneri, koji su predstavili projekt i dosadašnje strategije podrške studentima dvaju partnerskih sveučilišta, prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić i gđa Mirjana Vejin, predstavnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, g. Goran Staničić, predstavnik Ministarstva socijalne politike i mladih, te gđa Mateja Petrić i gđa Josipa Rebić, predstavnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

StuDiSupport - kick off