Skip to content Skip to navigation

Održan 3. Dan karijera

Varaždin, 28. svibnja 2014. – na Fakultetu organizacije i informatike i ove je godine uspješno održan treći po redu Dan karijera, u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera. 

Upravo je Dan karijera jedan od najvažnijih i najzapaženijih projekata koje Centar provodi već treću godinu zaredom. Moto 3. Dana karijera bio je „Od studentske ideje do poslovnog uspjeha“, te su kroz bogat cjelodnevni program predstavljene uspješne priče renomiranih poduzeća hrvatske IT i poslovne scene, a priliku za predstavljanje imali su i timovi studenata koji su svojim projektima osvojili brojne nagrade na raznim natjecanjima. Punu dvoranu na otvaranju Dana karijera motivirajućim riječima su pozdravili prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Blaženka Divjak i dekan Fakulteta organizacije i informatike, prof.dr.sc. Vjeran Strahonja.

Ovogodišnji program Dana karijera započeo je panel diskusijom „Naša priča o uspjehu“ koju je moderirala prodekanica za poslovanje FOI-ja, doc.dr.sc. Nina Begičević Ređep, a u sklopu koje su se predstavila brojna poznata imena iz IT i poslovnog svijeta - Sanja Petek Mujačić, Managing Director reklamne agencije Bruketa&Žinić, druge najučinkovitije neovisne agencije na svijetu od strane Effie Worldwidea i Warca; Daniel Ackermann, CEO poduzeća Degordian koje je osnovao zajedno s kolegom Tomislavom Grubišićem, prepoznavši Facebook kao medij s velikim potencijalom za promociju i oglašavanje; Luka Vida, Junior UX Designer poduzeća 5 minuta d.o.o koje se bavi izradom mobilnih aplikacija za sve platforme, razvojem multimedijskih servisnih rješenja, provjerom i testiranjem kvalitete; Tomislav Car, CEO poduzeća Infinum koje se bavi razvojem za iOS, Android i Web platformu te uspješno posluje na domaćem, ali i svjetskom tržištu; Zvonko Biškup, vlasnik obrta za računalno programiranje Influendo te Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje koji djeluje s ciljem povezivanja gospodarskog i akademskog sektora, pružanja podrške start-up poduzećima, organiziranja različitih edukacija, treninga i konferencija te komercijalizacija inovacija. U panel diskusiju su se uključili i Marko Možina, iz Styria Hrvatska - medijski servisi d.o.o. i Damir Gužvinec, iz Asseco SEE d.o.o. te te dali vrijedan doprinos razgovoru u okviru panela i predstavljanju studentskih projekata.

Priliku za sudjelovanje imali su i studenti koji su predstavili svoje projekte FOIapp, Halycon TV, PEAS, Croatia Rescue Team, Varaždinski bicikli te Hrvatski Bitcoin Portal za koje su osvojili razna priznanja i nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima kao što su Imagine Cup, App Start Contest, Business Plan Contest, Mobi Game, OSC Hackaton i Voogle. Moderator predstavljanja studentskih projekata bio je Danijel Dadović, stručni suradnik u Centru za podršku studentima i razvoj karijera.

Održan je i okrugli stol na temu „Ima li ulazak RH u EU utjecaj na zapošljavanje i tržište rada?“. Svoja promišljanja, stavove i podatke o navedenoj tematici, podijelili su predstavnici akademske zajednice, poslodavaca i studenata. Moderatori okruglog stola bili su prof.dr.sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu i prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-ja, dok su uvodne prezentacije održale Jasenka Hutinski, predstojnica HZZ-a Varaždin te Ivana Rajić-Stojanović, stručna savjetnica za karijerno savjetovanje u Centru za savjetovanje i razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu.

Program je završio uvijek zanimljivom panel diskusijom s uspješnim, bivšim studentima FOI-ja koji su govorili o svom putu od studiranja do razvoja profesionalne karijere na tržištu rada. Diskusiju je moderirala Katarina Pažur Aničić, voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja, a u ulozi panelista sudjelovali su Matija Kopić, Founder & CEO poduzeća Farmeron d.o.o., Jelena Kučan, Principal Consultant & EU Project Specialist Međunarodne agencije za razvoj Mara d.o.o., Karlo Magdić, Product Manager poduzeća Kapsch CarrierCom, Domagoj Markanović, suvlasnik i dizajner poduzeća Marker d.o.o., Danijel Premužić, direktor poduzeća Worx d.o.o. te Bernard Toplak, Founder & CEO poduzeća Orion d.o.o. 

Važno je istaknuti kako su tijekom Dana karijera studenti imali prilike za zapošljavanje kroz razgovore za posao - Matija Kopić, osnivač i CEO Farmerona, osobno je došao na FOI u potrazi za backend i frontend developerima te održao razgovore za posao sa zainteresiranim studentima.

O atraktivnosti prezentiranih tvrtki govori i podatak da je panel diskusijama i okruglom stolu prisustvovalo više od 300 studenata, poslodavaca i ostalih zainteresiranih sudionika, a još ih je 200-njak pratilo ovaj događaj putem web streaminga koji se odvijao preko studentske aplikacije Halycon TV. 

Ovim putem Centar za podršku studentima i razvoj karijere zahvaljuje se svim partnerima koji su na različite načine sudjelovali i podržali ovaj događaj, a to su: Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Varaždin (CISOK), HZZ Područni ured Varaždin, Centar za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Tehnološki park Varaždin te Zimo Digital j.d.o.o.

Zahvaljujemo se i svim ostalim sudionicima te se nadamo da ćemo se ponovno vidjeti slijedeće godine u još većem broju!

U međuvremenu, sve aktivnosti Centra za podršku studentima i razvoj karijere moguće je pratiti putem njihove Facebook stranice na sljedećoj poveznici: www.facebook.com/cpsrkfoi.