Skip to content Skip to navigation

Objavljen program 45. međunarodnog skupa MIPRO 2022

Objavljeno: 02.05.2022

Objavljen je program 45. Jubilarnog međunarodnog ICT skupa MIPRO 2022  koji će se održavati u Opatiji, od 23. do 27. svibnja 2022. Program je definiran i objavljen u brošuri u kojoj su navedeni svi događaji skupa te ostale važne informacije (rokovi, kotizacije, rezervacija smještaja i dr.), a možete ga preuzeti ovdje. Isti je dostupan i na www.mipro.hr.

Skup će se održati hibridno (fizički i online), a način održavanja svakog događaja posebno je naznačen u Programu skupa. Glavna orijentacija ovogodišnjeg skupa je "ICT U PAMETNIM I ZELENIM DIGITALNIM EKOSUSTAVIMA". Od bogatog programa ovogodišnjeg skupa (15 savjetovanja, 2 seminara, 5 radionica, okruglog stola), posebnu pažnju skrećemo Vam na plenarni dio u srijedu. U prvom će se dijelu održati svečano otvaranje skupa s naglaskom na plenarnu raspravu Pametna i zelena Hrvatska - kako je ostvariti?  u suorganizaciji s tvrtkom Končar. Istog dana u popodnevnom terminu, kao sastavni dio plenarnog dijela, održat će se dva istaknuta predavanja i nekoliko zanimljivih prezentacija s fokusom na glavnu tematiku skupa.

Prvo istaknuto plenarno predavanje pod nazivom Blockchain Technology in Smart Digital Ecosystems održat će Tuan Trinh, direktor vodećeg Europskog instituta za inovacije i tehnologiju - EIT Digital. European Blockchain Partnership - Recent Developments towards More Resilient and Sustainable Europe naziv je drugog predavanja, a predstavit će ga Nena Dokuzov, direktorica projektne grupe za nove tehnologije i blockchain pri slovenskom Ministarstvu za ekonomski razvoj i tehnologije.

Organizator skupa MIPRO je Hrvatska udruga MIPRO, a jedan od suorganizatora je i Fakultet organizacije i informatike. Visoki pokrovitelj skupa MIPRO 2022 je Vlada Republike Hrvatske, a generalni sponzor Hrvatska elektroprivreda.

Rana prijava moguća je do 9. svibnja, nakon čega će također biti omogućena prijava ali po skupljoj cijeni kotizacije.