Skip to content Skip to navigation

Na Fakultetu organizacije i informatike uskoro započinje CECIIS 2018

Objavljeno: 15.09.2018

Na Fakultetu organizacije i informatike će se u razdoblju od 19. do 21. rujna 2018. održavati jedno od najvažnijih godišnjih međunarodnih događanja na Fakultetu - znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018. Svečano otvaranje održat će se 19. rujna 2018. u 10 sati u zgradi Fakulteta, Pavlinska 2, Varaždin (dvorana 1, II. kat).

Konferencija CECIIS se kroz gotovo 30 godina postojanja razvila u jednu od značajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko baza podataka. Ove godine tematski je naglasak na digitalnoj transformaciji. Uz pozvana predavanja dvaju renomiranih svjetskih stručnjaka i znanstvenika, profesora Dimitrisa Karagiannisa sa Sveučilišta u Beču te profesora Dietera Hertwecka sa Sveučilišta Reutlingen u Njemačkoj, svoje radove prezentirat će znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz osam zemalja Europe i svijeta. Preliminarni program konferencije možete vidjeti ovdje. 

Paralelna događanja

Kao i prijašnjih godina, važan dio konferencije CECIIS su paralelna događanja koja će se odvijati kroz sva tri dana trajanja konferencije. Već treću godinu zaredom održat će se Dan e-Škola, u sklopu kojeg izdvajamo stručnu sekciju „Digitalna transformacija obrazovnih institucija“  na kojoj će znanstvenici i stručnjaci prezentirati postignuća u primjeni digitalnih tehnologija u obrazovnim institucijama s ciljem digitalne transformacije.

Održat će se i stručna konferencija pod nazivom Računalne igre 2018, kojoj je cilj pružiti profesionalcima, studentima i drugim zainteresiranim dionicima, mjesto na kojem mogu prezentirati svoja stručna i razvojna postignuća vezana uz ovu tematiku.

Prvog dana konferencije održat će se i jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj će studenti FOI-ja i drugih fakulteta izložiti svoje istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.

Za drugi dan je predviđena radionica o analizi podataka, predstavljanje projekata u kojima sudjeluje FOI - DIGITRANS, CRISS, e-Škole i HigherDesicion te 4. Interkatedarski skup poslovne informatike.

Konferenciju organizira Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu uz sponzorstvo tvrtki Infodom d.o.o. (zlatni sponzor) i Oracle Hrvatska d.o.o. (srebrni sponzor) te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Varaždinske županije.

Više informacija o konferenciji i popratnim događanjima možete saznati na službenim stranicama konferencije.