Skip to content Skip to navigation

Izložba podvodnih fotografija ronilačkog kluba „Roniti se mora (RSM)“ na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin

Objavljeno: 17.05.2017

U četvrtak, 18. svibnja 2017. godine s početkom u 18h u prizemlju zgrade Fakulteta organizacije i informatike, Pavlinska 2. održat će se otvorenje izložbe podvodnih fotografija ronilačkog kluba „Roniti se mora“. 

Na prvoj zajedničkoj izložbi podvodnih fotografija ronilačkog kluba „Roniti se mora“ svoje radove prezentira čak 10 članova kluba: Damir Zurub, predsjednik kluba Roniti se mora i svjetski prvak u podvodnoj fotografiji, Nikola Hrženjak, Karlo Maćaš, Dragutin Kermek, Blanka Vrgoč, Ivana Nobilo, Dean Ganza, Braco Suhonić, Irena Suhonić i Lovro Rašan.

Fotografije su snimljene tijekom zadnjih par godina na lokacijama od obližnjeg varaždinskog jezera Motičnjak, preko Jadranskog mora, Crvenog mora u Egiptu, Maldiva pa do dalekog otočja Raja Ampat u Indonezijskom području Zapadna Papua. Fotografije su različitih formata od najvećih na B2, preko A2, A3 pa do najmanjih 20x20 cm. Većina fotografija je u boji uz dvije koje su crno bijele. Ukupno će biti izloženo 28 pojedinačnih fotografija te dvije serije fotografija, jedna se sastoji od tri, a druga od pet fotografija. Fotografije će biti izložene na zidovima u hodnicima prizemlja, prvog i drugog kata te potkrovlja Fakulteta organizacije i informatike.

Izložba će biti otvorena od 18. svibnja 2017. do 17. lipnja 2017. godine.

Organizator izložbe je ugledni profesor Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Dragutin Kermek, ujedno veliki zaljubljenik u podvodnu fotografiju čije ćemo radove isto tako imati priliku razgledati.

Pozivamo vas da popratite ovu zanimljivu novu kulturnu inicijativu na FOI-ju kojom Fakultet organizacije i informatike iskazuje podršku svojem djelatniku, ali i svim drugim vrijednim i kreativnim pojedincima u njihovoj afirmaciji u području koje nije samo posao, već i strast.

Više o ronilačkom klubu "Roniti se mora" i samim autorima fotografija možete pročitati ovdje.

Autore i nazive fotografija možete pogledati ovdje.