Skip to content Skip to navigation

Gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj održao je predavanje na FOI-ju

Objavljeno: 07.06.2022

U ponedjeljak, 6. lipnja 2022. godine, gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj održao je pozvano predavanje na predmetu „Menadžerska komunikacija i vodstvo“ koji se izvodi na diplomskom studiju Ekonomika poduzetništva Fakulteta organizacije i informatike.

Dr. sc. Neven Bosilj alumni je Fakulteta organizacije i informatike na kojem je magistrirao i doktorirao. Od 2003. do 2015. godine radio je na rukovoditeljskim poslovima u tvrtkama T-mobile Hrvatska, Zagreb i Hrvatski Telekom, Zagreb, a od 2015. do 2021. godine u Ericsson Nikola Tesla Servisi, Zagreb.

U svojem pozvanom predavanju dr. sc. Neven Bosilj uspoređivao je rukovođenje u privatnom sektoru IT kompanija s rukovođenjem u javnoj upravi. Teme kojima se najviše posvetio u svojem izlaganju bile su motivacija zaposlenika, timski rad, izazovi poslovima rukovođenja te stilovi vodstva s kojima se susretao u praksi. Na kraju svojeg izlaganja preporučio je studentima da tijekom studija što više rade na stjecanju znanja i kompetencija, kao i da nakon završetka studija nastave s cjeloživotnom obrazovanjem.