Skip to content Skip to navigation

FOI studenti osvojili A1 Student eChallenge u eSport disciplini Counter-Strike 2

Objavljeno: 15.11.2023

Na nedavno održanom A1 Student eChallenge-u, FOI-jeva ekipa je u eSport disciplini Counter-Strike 2 (CS2) ostvarila veličanstvenu pobjedu nadmašivši jaku konkurenciju iz cijele zemlje. Ovaj uspjeh nije samo pokazatelj njihovih gaming vještina, već i odraz njihovog izvrsnog timskog rada i strateškog razmišljanja.

Ekipu su činili Mislav Žnidarec, Josip Budak, Ivan Kučan i Ivan Mihelić s Fakulteta organizacije i informatike, te Mario Burazer s Agronomskog fakulteta. Njihov uspjeh je rezultat, ne samo individualne vještine svakog člana, već i sposobnosti da djeluju kao usklađena jedinica što je ključno u igrama poput CS2.

Tijekom natjecanja FOI-jevci su pokazali iznimnu sposobnost adaptacije na različite situacije i taktike protivničkih timova. Svaka njihova igra bila je primjer kako se preciznost, brzina i strateško planiranje mogu kombinirati za postizanje cilja. U finalnom obračunu, nadmašivši ekipu UNIPU-a, koji je bio prava poslastica za sve gaming entuzijaste. FOI ekipa je pokazala zašto su bili favoriti. No ipak, ključni trenutak, koji je definirao njihov put do pobjede, dogodio se upravo u polufinalu protiv ekipe FERIT-a gdje su gubitkom prvog poluvremena uspjeli preokrenuti situaciju u drugom poluvremenu i tako osigurali svoj plasman u finale. 

Ova pobjeda na A1 Student eChallenge-u, ne samo da stavlja FOI u centar pažnje u gaming svijetu, već potvrđuje njihovu posvećenost i strast prema e-sportu.

Čestitamo FOI ekipi na izvrsnom uspjehu i s nestrpljenjem očekujemo njihove buduće nastupe!