Skip to content Skip to navigation

FOI prisutan na konferenciji ZIRP u Šibeniku

Objavljeno: 01.10.2022

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu ove je godine organizirao jubilarnu dvadesetu međunarodnu konferenciju pod nazivom “The Science and Development of Transport – Znanost i razvitak prometa – ZIRP 2022”, koja je održana u Šibeniku od 28. do 30. rujna 2022. Konferencija je održana uz partnerstvo Fakulteta organizacije i informatike.

ZIRP je jedna od vodećih regionalnih međunarodnih konferencija u području prometa, logistike i aeronautike u regiji. Svake godine okuplja brojne sudionike iz dvadesetak zemalja Europe i svijeta, nudi dodanu vrijednost umrežavanja uz promociju vlastitih rješenja i spoznaja. Ove godine ZIRP je održan u tzv. hibridnom modelu, kombinacijom aktivnosti koje su se odvijale u Šibeniku i online, kako bi na konferenciji mogli sudjelovati eminentni predavači, panelisti i sudionici iz cijeloga svijeta. Konferenciju su otvorili prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Bartol Šimunić, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Hrvatske, te prof. dr. sc. Mario Šafran, predsjednik Organizacijskog odbora konferencije ZIRP.

U okviru bogatog programa, tijekom konferencije održano je niz predavanja i radionica iz područja urbane mobilnosti, logistike, sigurnosti prometa, zakonodavstva, znanosti o podacima, poslovne inteligencije, ekonomike prometa, razvoja konkurentnosti na tržištu prometnih i logističkih usluga te inteligentnih transportnih sustava. Jednu od sekcija naziva "Serious games and gamification for smart mobility" vodio je izv. prof. dr. sc. Markus Schatten s FOI-ja.

Konferenciji je u ime FOI-ja, kao partnera, prisustvovala i dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Više o konferenciji i programu možete vidjeti ovdje.

Fotogalerija u nastavku...