Skip to content Skip to navigation

FOI-jev student Erik Đuranec sudjelovao u prestižnom Roche Continents programu

FOI-jev student prve godine Diplomskog studija (Organizacija poslovnih sustava) Erik Đuranec sudjelovao je ljetos u prestižnom interdisciplinarnom Roche Continents programu, koji okuplja 60-ak najboljih europskih studenata koji zajedno provedu 6 dana istražujući inovacije na raskrižju umjetnosti i znanosti. Ove godine program je održan u Arlesu u Provansi na jugu Francuske, a uključivao je panel rasprave, radionice i sesije s renomiranim znanstvenicima i umjetnicima s kojima su studenti s ponajboljih svjetskih sveučilišta imali prilike raspravljati o problemima budućnosti i njihovim mogućim rješenjima kroz znanstvenu, ali i umjetničku perspektivu.

Cilj ovog programa je umrežavanje i povezivanje najboljih s najboljima i stvaranje poveznice između znanosti i umjetnosti s ciljem ostvarenja holističkog i inovativnog pristupa problemima koji su tek pred nama. 

Odabrano nominacijom i selekcijskim postupkom, 60 studenata iz širokog spektra znanstvenih polja studija i različitih umjetničkih disciplina dobilo je jedinstvenu priliku surađivati ​​s renomiranim znanstvenicima i umjetnicima, kao i biti izloženi provokativnom znanstvenom istraživanju, proučavati suvremena umjetnička djela i posjećivati ​​izložbe, sudjelovati u radionicama i komunicirati s drugim studentima. Mnogima je ovo bio prvi doticaj s neobičnim auditivnim i vizualnim iskustvom suvremene umjetnosti.

"Kao jedinom studentu iz Hrvatske, osobno mi je bila iznimna čast predstavljati Fakultet organizacije i informatike i Sveučilište u Zagrebu među studentima iz renomiranih sveučilišta. Imao sam prilike upoznati nevjerojatne studente i znanstvenike sa sveučilišta poput Oxforda, ETH Zuricha, University of Tel Aviv, Ghent University, Politecnico di Milano i dr.  Naravno, moram spomenuti i prof. dr. sc. Miroslava Baču koji mi je pružio priliku nominacije za ovaj nevjerojatan događaj i zahvaliti se, jer ovakvo iskustvo uistinu može promijeniti život" - kazao je Erik nakon povratka iz Francuske.

Više informacija o Roche Continents programu pronađite ovdje, a fotogaleriju ovogodišnjeg programa pogledajte u nastavku.