Skip to content Skip to navigation

Ecx.io koja je dio IBM iX grupacije financira školarine za 3 najbolje pozicionirana studenta FOI stručnog studija u Sisku

Objavljeno: 16.06.2021
ecx.io logo

S ciljem podrške mladima u potresom pogođenom području digitalna agencija ecx.io, koja posluje u sklopu IBM iX grupacije, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu odlučila je stipendirati školarinu za čak tri brucoša/ice koji/e će u akademskoj godini 2021./22. upisati stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u stručnom centru Sisak.

Upravo kroz stipendiranje studenata FOI i ecx.io žele podržati nove generacije mladih stručnjaka i omogućiti mladima da znanja usvajaju u svojoj lokalnoj zajednici. Uvjeti stipendiranja školarine su da student/ica ima prebivalište u Sisačko-moslavačkoj županiji, da bude među tri najbolje pozicionirana studenta na listi za upis u studijskom centru Sisak te da svoju stručnu praksu na 3. godini studija odradi upravo u ovoj varaždinskoj IT tvrtki što je i jedan od najvećih benefita ove inicijative. Ecx.io je posljednjih godina izrastao u respektabilnu tvrtku radeći uglavnom za inozemne klijente iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Velike Britanije i Skandinavije, dok je među IBM-ovim klijentima u Hrvatskoj i operater A1. Fakultet organizacije i informatike bio je presudan za otvaranje ureda 2015. godine u Varaždinu, a većinu djelatnika čine upravo bivši FOI studenti – ističe Moreno Grgurić, tehnički direktor varaždinske podružnice, jedan od FOI uspješnih alumnija.  

ecx.io, kao partner za digitalnu reinvenciju već 25 godina podržava kupce kao što su Lufthansa, Cyberport, Henkel, and Fressnapf na putu digitalne transformacije – od strateških savjeta do implementacije inovativnih platformi i ekosustava. Djeluje na 6 lokacija, a više od 450 stratega, poduzetnika, programera i kreativaca čini dio IBM iX obitelji te doprinosi uspjehu kupaca. Sa strašću za dizajnom, tehnologijom i zajedničkim snagama sa IBM-om, interdisciplinarni timovi uspješno savladavaju izazove različitih industrija. Kako bi digitalna rješenja oživjela, ecx.io već duži niz godina surađuje i s tehnološkim partnerima Adobe, SAP CX i Sitecore, a brojne nagrade i priznanja potvrda su zajedničke uspješne suradnje. 

ecx.io svojim zaposlenicima omogućuje rad na daljinu, osigurava odgovarajuću opremu, nudi fleksibilno radno vrijeme te podržava (mentalno) zdravlje i kondiciju zaposlenika. Timski događaji na kojima se najbolje slave zajednički uspjesi dodano naglašavaju ecx.io zajednicu. Naši timovi rade agilno koristeći najsuvremenije metode poput Scruma, Design Thinkinga i internih modela transformacije kao što je IBM Garage. Zaposlenicima pomažemo u obrazovanju jer ecx.io akademija i IBM nude širok raspon treninga za izgradnju odgovarajućeg skupa vještina za razvoj složenih digitalnih rješenja. Tako želimo identificirati potencijale koje imamo, preispitati i poboljšati poslovne procese i starati digitalna iskustva usmjerena na korisnika jer „Dobro iskustvo je dobro poslovanje!“ – naglašavaju iz te tvrtke.  

Ovaj oblik suradnje samo je nastavak dobre prakse i politike suradnje između tvrtke ecx.io i Fakulteta organizacije i informatike te se zajedno radujemo što imamo mogućnost uložiti u nove talente i bolju budućnost – istaknuli su predstavnici partnera.