Skip to content Skip to navigation

Drugi partnerski sastanak projekta „ABCitiEs“ u okviru programa Interreg Europe

Od 15. do 18. svibnja 2019. godine u Ateni (Grčka) je održan drugi partnerski sastanak projekta „ABCitiEs“ (Area Based Collaborative Entrepreneurship) odobrenog u sklopu EU programa „Interreg Europe“.

Radi se o projektu na kojem je Fakultet organizacije i informatike partner, a uz njega sudjeluju i drugi hrvatski partneri - Grad Varaždin i Grad Čakovec (kao jedna od urbanih regija), dok ostale četiri urbane regije predstavljaju inozemni gradovi - Amsterdam, Atena, Manchester i Vilnius. Cilj projekta je povezati poduzetnike i potaknuti zajednička ulaganja u imovinu i tehnologije te promovirati zajedničko tržište. Regije su pokrenule ovaj projekt kako bi razmijenile iskustva i pomoću novih saznanja učinkovitije razvijale rješenja koja bi poduzetnicima olakšala poslovanje i potaknula međusobnu suradnju.

U Ateni je, uz zamjenicu gradonačelnika Grada Varaždina Sandru Malenicu, o napretku i važnosti ovog projekta za Grad Varaždin, govorio i prof. dr. sc. Vjeran Strahonja s Fakulteta organizacije i informatike.

Sudionici sastanka posjetili su lokalna mjesta koja su važna za inicijativu (Kypseli Municipal Market, Aiolou Street i Romantso Creative Space). Na sastanaku su dobivene smjernice i upute od predstavnika vodećeg partnera Amsterdam University of Applied Sciences (HvA) o daljnjem napretku projekta te o aktivnostima koje slijede.

Na ovom sastanku sudjelovali su profesor FOI-ja Vjeran Strahonja i administrativno - financijska voditeljica projekata u Centru za međunarodne projekte FOI-ja Lana Škvorc, kao i predstavnice Grada Varaždina - Sandra Malenica, Goranka Grgić i Tatjana Posavec te predstavnik Grada Čakovca David Vugrinec.

Projekt je započeo 1. lipnja 2018. godine i trajat će do 31. svibnja 2022. godine. Za provedbu projekta odobreno je ukupno 1.596.551,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više informacija dostupno je na službenoj mrežnoj stranici projekta.