Skip to content Skip to navigation

CECIIS 2019 - objavljen preliminarni program

Fakultet organizacije i informatike, kao organizator konferencije CECIIS 2019, predstavlja preliminarni program ovogodišnjeg izdanja s temom 'Digitalna transformacija – oblikovanje budućnosti'.   

Svečano otvorenje konferencije bit će održano u srijedu, 2. listopada 2019. godine, s početkom u 10:00 sati u dvorani 1 na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, uz prisustvo visokih uzvanika i podupiratelja konferencije.

Nakon svečanog otvorenja, na konferenciji će govoriti tri glavna inozemna govornika. Prof. Wolf Rauch sa Sveučilišta Karl Franzens u Grazu (Austrija) će kroz predavanje dati presjek kroz 30 godina informatičke znanosti, prof. Sirje Virkus sa Sveučilištu u Tallinu (Estonija) govorit će o temi digitalne transformacije u visokom obrazovanju, dok će prof. Gȕnter Mȕller sa Sveučilišta u u Freiburgu (Njemačka) temu digitalne transformacije obraditi kroz izazove koje predstavlja suvremenom društvu.

Program konferencije obuhvaća i prezentaciju radova u 11 sekcija, raspoređenih kroz sva tri dana održavanja konferencije, od 2. do 4. listopada 2019.:

 • Computer Games
 • Data and Knowledge Bases
 • Education and Learning Analytics
 • Emerging trends in ICT
 • ICT Entrepreneurship and Innovation
 • Intelligent Information Systems
 • Quality of Software and Services
 • Software Engineering
 • Strategic Planning and Decision making
 • Doctoral Student Section
 • Student Poster and Presentation Section

U okviru konferencije će biti predstavljeni nacionalni i međunarodni projekti u kojima kao nositelj ili partner sudjeluje Fakultet organizacije i informatike, a koji su većinom financirani iz programa Europske unije.

Popratni program konferencije uključuje i dvije stručne radionice: 'Workshop on Data Analysis' te 'DIGITRANS Method Fast Forward interactive workshop', a koje će biti održane treći dan konferencije, u petak, 4. listopada 2019. s početkom u 09:00 sati.

Sudionici CECIIS 2019 konferencije moći će sudjelovati i u stručnom skupu naziva 'Računalne igre – stručna postignuća', kojem je cilj pružiti profesionalcima, studentima i drugim zainteresiranim dionicima mjesto na kojem mogu prezentirati svoja stručna i razvojna postignuća u domeni računalnih igara. Skup će biti održan u petak, 4. listopada 2019. godine na hrvatskom jeziku.

Od paralelnih događanja, također treba istaknuti i prezentaciju studentskih znanstvenih radova, a koji će biti izloženi u prostoru FOI-ja na drugom katu već prvog dana konferencije, 2. listopada.

Drugog dana konferencije, 3. listopada, biti održan i 11. Međunarodni doktorski seminar 2019., koji će pružiti doktorandima Informacijskih studija znanosti pružiti priliku za prezentiranje i raspravljanje o vlastitim prijedlozima istraživanja, za što će dobiti povratne informacije od stručnjaka iz tog područja. Studentski radovi također će biti objavljeni u Zborniku radova CECIIS 2019 konferencije.

Uz sve navedeno, program konferencije obuhvaća i neformalni dio, koji uključuje turističku turu gradom Varaždinom te izlet u Međimurje.

Jubilarno 30. izdanje konferencije Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS 2019) bit će održano pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Preliminarni program konferencije CECIIS 2019

Registracija za konferenciju je u tijeku, a svi detalji nalaze se ovdje.