Skip to content Skip to navigation

Božićna humanitarna akcija

Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike, uz potporu Fakulteta organizacije i informatike te Centra za volontiranje FOI, organizirao je studente FOI-a i ove godine u humanitarnom duhu.

Započeli smo s druženjem studenata i zaposlenika Fakulteta u caffe baru Info Club (koji se nalazi u podrumu zgrade Fakulteta), prilikom kojega smo izradili oko 150 anđela od vate. Nakon toga su studenti FOI-a uljepšali jedno popodne sebi i polaznicima CTŠ još jednim druženjem i izradom oko 40 anđela. Ovo je prošlo očekivano – djeca su svojom kreativnošću apsolutno nadmašila studente!

humanitarna akcija

Posebni doživljaj za polaznike CTŠ-a pružila je prilika da posjete Fakultet, gdje su obišli zgradu Fakulteta (učionice, dvorane sa kompjuterima, knjižnicu,...) i pritom se lijepo zabavili. Na kraju je dekan sve počastio sokovima i klipićima u caffe baru Info Club.

humanitarna akcija

Svi izrađeni anđeli su bili unikatni i originalni, te su izloženi u prostoru Fakulteta, ili su podijeljeni za vrijeme Dana Fakulteta (16.12.2011.) na prigodnoj izložbi. Akcija božićne suradnje Studentskog zbora FOI i CTŠ-a privedena je kraju donacijom slikovnica knjižnici CTŠ-a. Darovane knjige polaznici CTŠ-a dočekali su s izuzetnim veseljem i radošću, pogotovo zato što je Studentski zbor zamolio svoje drage prijatelje, Djeda Mraza i njegovog pomoćnika Vilenjaka, da darove odnesu djeci.

humanitarna akcija

Suradnja Studentskog zbora FOI, Centra za volontiranje FOI, Fakulteta i CTŠ-a ovdje ne završava, jer već su se javile ideje za nove oblike suradnje.

Maja Hornung

voditeljica humanitarnih akcija