Skip to content Skip to navigation

Boravak švedskih istraživača na FOI-ju

RoboWeek – u periodu 9. - 13.6.2014. istraživači s Sveučilišta Mälardalen u Švedskoj će boraviti na Fakultetu organizacije i informatike te Gradskim bazenima Varaždin radeći na testiranju autonomnog podvodnog vozila. 

U okviru istraživačke suradnje na projektu RALF3 na FOI-ju će nam se pridružiti istraživači sa Sveučilišta Mälardalen u Švedskoj, zajedno sa svojim autonomnim podvodnim vozilom „Vasa“. Odobrenjem uprave Gradskih bazena Varaždin, te suradnjom FOI-ja i Grada Varaždina, na gradskim bazenima će se odvijati pripreme za RoboSub2014. U ovogodišnjem i prošlogodišnjem RoboSub-u, kao dio softverskog tima sudjeluje naš asistent Ivan Švogor. 

Gosti sa Sveučilišta Mälardalen:

Vasa_sub

Vasa

RoboSub2014

RoboSub je natjecanje autonomnih podvodnih vozila koje organizira AUVSI u suradnji sa US Office of Naval Research. Natjecanje se održava na Transtdec bazenu smještenom unutar Point Loma Naval Base u San Diegu, SAD. Na natjecanju sudjeluju amateri robotičari, entuzijasti i primarno renomirana svjetska sveučilišta poput California Institute of Technology, Cornell University (pobjednici zadnje dvije godine), University of Suther California, University of Florida, McGill University Montreal, Far Eastern Federal University Russia itd.

Za sva dodatna pitanja obratite se prodekanu za znanost Nevenu Vrčeku, asistentu Ivanu Švogoru.

Nekoliko slika s ranijih godina natjecanja: 

Robo1 Robo2 Robo3