Skip to content Skip to navigation

7. dan međunarodne suradnje na FOI-ju

S veseljem Vas pozivamo na 7. dan međunarodne suradnje koji će se održati 14. svibnja 2014. u dvorani 3 na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Prvi dio bit će posvećen novim programima Europske unije, Obzor 2020. i Erasmus+, dok će se u drugom dijelu predstaviti iskustva studenata iz zemalja diljem svijeta.

Ovogodišnji Dan međunarodne suradnje tematski je posvećen ponajprije novim programima Europske unije za financijsko razdoblje 2014.-2021. U fokusu će biti sektor informacijsko-komunikacijskih tehnologija u programu Obzor 2020., te mogućnosti koje su na raspolaganju visokom obrazovanju u okviru programa Erasmus+. Panel diskusija pokušat će dati odgovor na pitanje „Kako pronaći (IT) partnere u Obzoru 2020?“

Program će započeti izlaganjem Katarine Vukušić iz Agencije za mobilnost i programe EU. Gospođa Vukušić je nacionalna kontakt točka za IKT i sigurnost u Obzoru 2020. (Horizon 2020), te će ona predstaviti ulogu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u tom programu. Slijedi izlaganje prof.dr.sc. Marija Kovača s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, ekspertnog člana hrvatske delegacije programskog odbora LEIT:ICT, koji će predstaviti sudjelovanje u stvaranju radnog programa Horizon 2020 za područje LEIT ICT (Leadership in Enabling and Industrial Technologies) za razdoblje 2016.-2017. 

Nakon toga će Tajana Nikolić, stručna suradnica za međunarodnu suradnju pri Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu predstaviti mogućnosti koje su na raspolaganju sektoru visokog obrazovanja u programu Erasmus+, novome programu Europske komisije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014.-2021., s naglaskom na mogućnosti prijavljivanja projekata.

Poslijepodnevni dio programa posvećen je ponajprije studentima FOI-ja jer će biti predstavljeni primjeri dobre prakse, kako naših studenata koji su sudjelovali u raznim programima međunarodne razmjene, tako i naših gostiju iz drugih zemalja. Najprije će iskustvo sa sudjelovanja na Erasmus Intenzivnom programu „European Business Skills“ u Danskoj predstaviti studentice FOI-ja Ksenija Mitrović i Marijana Svržnjak. Studentica Heather Bayer iz SAD-a koja je u ovome semestru na FOI-ju na studentskoj razmjeni predstavit će svoje sveučilište (University of Cincinnati) i studentski život u SAD-u. Luka Klancir i Filip Rafajec predstavit će svoj Erasmus studijski boravak na Karl Franzens sveučilištu u Grazu u zimskome semestru. Dvoje studenata FOI-ja, Tomislav Dukarić i Nikša Marević, nedavno su dobili stipendiju za stručnu praksu u Japanu, u kompaniji Hitachi Central Research u Tokiju, te će oni predstaviti taj program, kao i svoja očekivanja. Na kraju programa će Alejandro Duque iz Venezuale ispričati nešto o studiranju i studentskom životu u toj zemlji Južne Amerike.

Pozivamo studente, nastavnike i istraživače te sve ostale djelatnike FOI-ja da nam se pridruže. Vidimo se na 7. danu međunarodne suradnje!

Letak 7. dan međunarodne suradnje