Skip to content Skip to navigation

Zeleni korak naprijed: Dani održivog razvoja na FOI-ju

Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike poziva vas na događaj Zeleni korak naprijed: Dani održivog razvoja, koji će se održati 13. i 14. svibnja 2024. godine na Fakultetu organizacije i informatike. Ovi dani posvećeni su proširivanju vidika o važnosti doprinosa održivosti i brige za okoliš i okruženje u kojem živimo. Dani održivog razvoja organizirani su s ciljem podučavanja, poticanja promišljanja i informiranja studenata o važnosti brige za održivost u različitim sferama djelovanja i okruženja u kojem živimo.

Projekt Zeleni korak naprijed: Dani održivog razvoja usmjeren je na razvoj praksi koje podržavaju zaštitu okoliša, recikliranje i smanjenje otpada, smanjenje potrošnje resursa, promoviranje zdrave hrane i drugo. Studenti će kroz ovaj projekt imati prilike promišljati o održivim praksama i posvećenosti istima te predložiti održiva rješenja kako bi poboljšali kvalitetu studentskog života i svih u društvu.

Kroz dva dana na Fakultetu će se održati niz aktivnosti posvećenih održivom razvoju, a cilj je potaknuti ekološki održive inicijative i dobre prakse ponašanja kod studenata i studentskih udruga. Pozivamo sve studente i djelatnike Fakulteta da nam se pridruže u aktivnostima prikupljanja elektroničkog otpada i uređenja zelenih oaza na Fakultetu. Voditeljica edukativnih događaja (movie i game night) bit će Ena Barčić, mag. forens., dok će studentsko natjecanje Global Goals Jam voditi asistentica Larisa Hrustek, mag. oec. Studentsko natjecanje održava se u sklopu globalne inicijative Global Goals Jam gdje se na lokalnoj razini osmišljavaju i kreiraju koncepti održivih rješenja za lokalne probleme te se na taj način potiče doprinos globalnim održivim ciljevima.

AGENDA

Dan 1: 13. svibnja 2024. godine

10:00 do 12:00 sati (Student hub)

Prikupljanje elektroničkog otpada

15:00 do 18:00 sati (D3 i D4, FOI3)

Studentsko natjecanje: Global Goals Jam

18:00 do 19:00 sati (Student hub)

Eco movie night: David Attenborough: A Life On Our Planet

Nagradni kviz

 

Dan 2: 14. svibnja 2024. godine

08:00 do 11:00 sati (D3 i D4, FOI3)

Studentsko natjecanje: Global Goals Jam

13:00 do 15:00 sati (Student hub, FOI1)

Uređenje zelenih oaza

13:00 do 17:00 sati (Student hub, FOI1)

Eco game night: Spore i Advancing Sustainable Solutions

Druženje

Aktivnost/projekt financirao je Studentski centar u Varaždinu iz prikupljene naknade u iznosu 0,5% neto iznosa naknade izvođaču studentskih poslova.