Skip to content Skip to navigation

Završio IPA projekt FIDES

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu sudjelovao je kao partner u projektu FIDESFROM IP TO BUSINESS: Developing Environment for start up companies koji se provodio u okviru Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. sufinanciranog od strane Europske unije.

Ciljevi projekta bili su iskorištavanje potencijala inovativnih pojedinaca u regijama, promicanje poduzetništva, poboljšanje usluge postojećeg okruženja podrške i promicanje aktivnosti komercijalizacije. Uz FOI partneri u projektu bili su Poslovno inovacijski centar Hrvatske – BICRO d.o.o., Tehnološki Park VaraždinZnanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri) iz Hrvatske i Pomurski Tehnološki Park (PTP), Slovenska tehnološka agencija (TIA) i Znanstveno istraživački centar (ZRS UPR) Univerze na Primorskem iz Slovenije. Projekt je započeo u travnju 2011., a završio u ožujku 2013.

Jedna od glavnih aktivnosti FOI-a u projektu bila je izrada tečaja „Zaštita intelektualnog vlasništva“.

Tečaj se sastoji od 7 modula od kojih su, za uspješno savladavanje tečaja, obavezni Osnovno o intelektualnom vlasništvu, Patentne informacije i pretraživanje baza patenata i Upravljanje intelektualnim vlasništvom, a modul Poduzetničke aktivnosti i intelektualno vlasništvo te moduli Ako želite znati više… opcionalni su i namijenjeni onima koji dodatno žele produbiti znanje iz područja intelektualnog vlasništva.

Tečaj je besplatan, a dostupan je na http://www.projekti.hr/tecajevi/course/view.php?id=32. Za pristup tečaju potrebno je izraditi korisnički račun.

Više informacija o projektu FIDES možete pogledati na službenim web stranicama FIDES projekta http://www.ipotential.eu/