Skip to content Skip to navigation

Voogle konferencija 2014, 2.4.u Varaždinu

U srijedu, 2.4.2014. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Voogle konferencija 2014. Organizator konferencije je Tehnološki park Varaždin koji je u suradnji s lokalnim partnerima, Zimo digital j.d.o.o., Mediatrend d.o.o. i Varaždinskim obrtničkim portalom te partnerima na EU projektima DanubePie i Europska poduzetnička mreža okupio sudionike iz 10 zemalja Europe i svijeta.

U programu ovog međunarodnog stručnog skupa sudjelovat će stručnjaci iz Kanade Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Hrvatske, a očekuje se oko 250 sudionika.

Ovaj cjelodnevni događaj prilika je za sve sudionike da u jutarnjem dijelu konferencije prisustvuju zanimljivim i inspirirajućim prezentacijama i panel raspravama koje će održati neki od vodećih stručnjaka iz potpore poduzetništvu, IT biznisa, transfera tehnologije i srodnih poduzetničkih područja. Popodnevni program rezerviran je za startup natjecanje i međunarodne poslovne sastanke dok će u večernjim satima biti organizirano neformalno druženje za sve sudionike.

Vrijedna iskustva iz svog dugogodišnjeg uspješnog profesionalnog rada sa sudionicima konferencije podijelit će Nikola Žinić iz najučinkovitije neovisne reklamne agencije na svijetu Bruketa&Žinić. John Laslavic, predsjednik i osnivač kanadske IT tvrtke ProductBase govorit će o globalizaciji poslovanja svoje tvrtke te pričati o iskustvima osnivanja njene varaždinske podružnice. Aktualnu, ali i relativno novu i neotkrivenu temu crowdfundinga sudionicima će pokušati približiti dr.Reinhard Willfort iz Innovation Service Network, Graz koji će pričati s aspekta istraživača, serijskog poduzetnika i pokretača dvije crowdfunding platforme.

Bit će riječi i o drugim oblicima online poslovanja, o kojima će pričati Hrvoje Bujas, osnivač portala za grupnu kupnju, crnojaje.hr. Kako financirati projekte putem socijalnog fonda EU sudionici će saznati od Paivi Korhonen, finske stručnjakinje za fondove EU dok će o unaprijeđenju poslovanja primjenom principa eko dizajna pričati Nadine Antić, eko dizajn konzultantica iz Njemačke.

Softver programeri i oni koji to žele postati razmijenit će svoja iskustva vezana uz teme kao što su e-commerce, odnos programera i dizajnera te put od programera do osnivača tvrtke. Prezentacije će održati stručnjaci s Fakulteta organizacije i informatike te tvrtki Marker, Influendo i Orion.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 5 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom. Na natjecanje se mogu prijaviti mala i srednja poduzeća i pojedinci koji će imati prilike za proširenje međunarodne mreže poslovnih kontakata, stjecanje novih vještina i znanja, ali i dobivanje laskave titule „Voogle startup godine“.

Međunarodni poslovni sastanci (B2B) održavat će se u kazališnim ložama po „speed dating“ principu. Zainteresirani sudionici mogu se registrirati online, pronaći ranije registrirane tvrtke i dogovoriti sastanke.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije putem projekta DanubePie.

Dodatne informacije i novosti vezane uz Voogle konferenciju 2014 mogu se pronaći putem službene web stranice konferencije conf.voogle.com.hr te Facebook, Twitter i Youtube kanala:

Kontakt osoba za dodatne informacije: Karlo Kukec, karlo.kukec@tp-vz.hr, 098 472 051