Skip to content Skip to navigation

Time 4 Science: Tips and tricks of scientific research, writing and publication: The 4 Cs model

Objavljeno: 01.02.2022
Poštovane kolegice i kolege,
 
pozivamo vas na Time 4 Science predavanje koje će u srijedu, 16. veljače 2022. u 12:00 sati, održati prof. dr. sc. Mirjana Pejić Bach. Predavanje se trebalo održati u siječnju, no odgođeno je zbog spriječenosti predavačice. Isto će se održati online putem ove poveznice, a prijaviti se možete ovdje.

 

Tema predavanja bit će "Tips and tricks of scientific research, writing and publication: The 4 Cs model". Kroz izlaganje, profesorica Pejić Bach će prikazati okvir koji olakšava proces pisanja i publiciranja radova u znanstvenim časopisima. Okvir naziva "The 4 Cs of scientific writing and publication" temelji se na četiri pitanja na koja se kroz prezentaciju daju odgovori.

O predavačici
 
Mirjana Pejić Bach je redovita profesorica na Katedri za informatiku, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je iz područja modeliranja sistemskom dinamikom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se na MIT Sloan School of Management iz područja sistemske dinamike i na OliviaGroup iz područja rudarenja podataka. Voditeljica je i suradnica brojnih projekata u kojima surađuje s hrvatskim poduzećima i međunarodnim organizacijama, posebice kroz projekte Europske Unije i bilateralni istraživački okvir. Njezina područja istraživanja su strateška primjena informacijske tehnologije u poslovanju, podatkovna znanost i simulacijsko modeliranje. Svoj istraživači rad usmjerila je na metodologiju istraživanja, kvalitativnu i kvantitativnu, posebice metode multivarijantne statistike i metodu modeliranja strukturnim jednadžbama. Urednica je nekoliko znanstvenih časopisa koji su indeksirani u bazama Scopus i WoS. Organizirala je brojne konferencije te održala plenarna predavanja na kongresima, kao što je IEEE Systems. Dobitnica je nekoliko međunarodnih nagrada za svoj znanstveni rad, kao što je Emerald Literati Network Awards for Excellence. Kao glavni cilj svog djelovanja ističe rad sa mladima kroz mentoriranje doktorskih radova i razvoj znanstvene karijere mladih znanstvenika. Znanstvena analiza o citiranosti svjetskih znanstvenika objavljena u listopadu 2021. na mrežnim stranicama izdavača Elsevier svrstala je profesoricu Pejić Bach među 2 posto najcitiranijih znanstvenika na svijetu u 2020. godini.