Skip to content Skip to navigation

Time 4 Science - Predavanje

Objavljeno: 04.06.2018

U utorak, 5.6.2018. u 12:00 sati u Vijećnici fakulteta održat će se predavanje izv. prof. dr. sc. Markusa Schattena na temu Predstavljanje rezultata projekta HRZZ ModelMMORPG - Large-scale Multiagent Modelling of Massively Multi-Player On-Line Role-Playing Games.

U predavanju će se predstaviti rezultati uspostavnog istraživačkog projekta ModelMMORPG (Large-Scale Multi-Agent Modelling of Massively Multi-player On-Line Role-Playing Games) financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost koji je proveden u sklopu laboratorija za umjetnu inteligenciju FOI. ModelMMORPG bio je multidisciplinarni projekt na razmeđi računalnih igara, podatkovne znanosti i umjetne inteligencije, a za cilj je imao uspostavu jezika za modeliranje višeagentnih sustava velikih razmjera s posebnim naglaskom na MMORPG igre.

Razvijeni grafički jezik primjenjiv je na mnoge aplikacijske domene uključujući Internet stvari/svega (Internet of Things/Everything), obradu velikih količina podataka (BigData), pametne gradove (SmartCities), kooperativne transportne sustave i općenito kompleksne informatičke sustave u kojima je potrebno uskladiti veliki broj autonomnih sustava. U sklopu projekta objavljeno je 38 različitih stručnih i znanstvenih radova (od toga 2 citiranih u bibliografskoj bazi Current Contents), razvijeno je niz aplikacija i sustava, zaposleni su doktorand i poslijedoktorand na projektu te je projekt ocjenjen najvišom ocjenom HRZZ uz napomenu da se projekt ističe kao pozitivan primjer.

Prijaviti se možete na linku.