Skip to content Skip to navigation

Studenti FOI-a u Manchesteru na Erasmus Intenzivnom Programu

Dvanaestero studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu sudjelovalo je u Erasmus Intenzivnom programu iz interdisciplinarnog područja vezanog uz provođenje istrage u području elektroničkog poslovanja (e-Discovery) u Manchesteru.

FOI već drugu godinu zaredom sudjeluje kao partner u Erasmus Intenzivnom programu (IP) e-Discovery:detectives in digital age. Radi se o dvotjednom intenzivnom seminaru iz provođenja istrage u području elektroničkog poslovanja, a ove godine mjesto održavanje je bio Manchester, UK. Na temelju natječaja odabrano je dvanaestero studenata (Dino Alagić, Sanja Budić, Tin Fišter, Krešimir Horvat, Marin Kalapać, Josip Lisec, Jurica Martinčević, Nikola Novak, Danka Patafta, Kristina Samošćanec, Daniel Strmečki i Josip Žemberi) koji su sjajno predstavljali FOI. Studente su pratili prof. dr. sc. Neven Vrček, koji je ujedno i voditelj projekta na FOI-u i doc. dr. sc. Markus Schatten.

Uz studente FOI-a, predstavnike Hrvatske, u međunarodnim i interdisciplinarnim timovima sudjelovali su i studenti iz: Nizozemske, Švedske, Španjolske, Engleske i Francuske.

Nakon dvotjednog intenzivnog programa svi naši studenti su uspješno položili ispit koji im je, uz sve ostale izvršene obveze, donio 5 ECTS bodova koji na FOI-u ulaze u ukupan fond studentskih ECTS bodova. Dva najbolja međunarodna tima (od ukupno osam) odabrana su da svojim radom sudjeluju na 11. konferenciji o informatičkom ratovanju i sigurnosti u Francuskoj, te će i tamo jedan FOI-evac (Daniel Strmečki) predstavljati Sveučilište u Zagrebu.

Studenti su redovito pisali blogove i njihove dojmove možete pogledati na http://www.foi.unizg.hr/studenti/iskustva/razmjena/Studenti-FOI-a-u-Manchesteru/Blog