Skip to content Skip to navigation

Student DIGI Award 2023.

Objavljeno: 15.03.2023

Jutarnji list i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego i ove godine organiziraju nacionalni natječaj za mlade inovatore „Student DIGI Award 2023.“, koji studentima i školarcima daje priliku da se odmah, na početku svoje karijere bolje istaknu potencijalnim poslodavcima ili poslovnim partnerima.

U posljednje četiri godine s 300 alumnija iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta diljem Hrvatske, Student Digi Awards profilirao se kao najveća nacionalna inovacijska nagrada za mlade inovatore u području digitalnih tehnologija. Na natječaju se traže najbolja rješenja u području digitalne transformacije, robotike, pametnih gradova (smart city), pametnih sela (smart villages) te primjene strojnog učenja i umjetne inteligencije.

Traže se i najbolja rješenja u području zdravlja i kvalitete života, energije i održivog okoliša, prometa i mobilnosti, sigurnosti, hrane i bio-ekonomije, modernog obrazovanja, turizma te edukacije.

Prijave se zaprimaju do 27. ožujka 2023. te vas pozivamo da se prijavite sa svojim inovacijama. Najuspješnije hrvatske mlade inovatore očekuju novčane nagrade, a nagradni fond je 6.600,00 eura / 49.727,70 kuna.

Prijave se dostavljaju putem web obrasca, a ovdje su pravila nagradnog natječaja.

Odluku o najboljim projektima donijet će žiri sastavljen od osam uglednih profesora, znanstvenika i inovatora te jednog predstavnika alumnija nagrade.

Žiri će najprije izabrati 10 finalista, a pobjednik će biti proglašen 23. svibnja 2023. na velikoj digitalnoj konferenciji i dodjeli nagrada „Student Digi Award 2023.“ u Zagrebu.

Sretno!