Skip to content Skip to navigation

Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2013

Dragi studenti, pozivamo vas da posjetite Smotru Sveučilišta u Zagrebu koja će se održavati od 14. do 16. studenoga 2013. u prostorijama Boćarskog doma, Prisavlje 2, Zagreb.

Za ovogodišnju Smotru Sveučilišta pripremljen je niz zanimljivih i korisnih tema koje su skrojene ne samo za maturante već i za trenutne studente kako bi dobili pravodobne i jasne informacije o tome kako uspješno studirati, te koje su im mogućnosti dostupne za vrijeme i po završetku studija.

Na izložbenim prostorima fakulteta i akademija naći ćete informacije o diplomskim studijima, a također vas pozivamo da posjetite i sveučilišni infopult na kojem možete dobiti sve informacije vezane uz djelatnosti Sveučilišta u Zagrebu i različite oblike podrške studentima.

Pridružite se tribinama i radionicama i saznajte što stručnjaci imaju za reći na razne teme, a uključiti se možete i u radionice o traženju posla te učinkovitom svladavanju akademskog gradiva.

Sadržaj koji vas očekuje:

 • Tribina:  "Što nas (ne) ograničava?"

Četvrtak, 14. studenoga 2013., 16:00-16:45 sati

Cilj tribine je predstaviti zakonske akte ili jednostavno dokumente koji su u neposrednoj vezi s izborom zanimanja, razlikama u kvalifikacijama, mogućnostima na tržištu rada i sl. (Zakon o radu, Hrvatski kvalifikacijski okvir, Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije). O temi će govoriti stručnjaci koji će informacijama iz prve ruke predstavili budućim studentima mogućnosti i ograničenja koja mogu pridonijeti planiranju, razvoju i ostvarenju njihove profesionalne karijere:

 • Prof. dr. sc.  Neven Budak, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta SuZ,predsjednik Nacionalnog operativnog tijela za izradu nacionalne Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, posebni savjetnik predsjednika Vlade za znanost
 • Dr. sc.  Boris Jokić, znanstveni suradnik u Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu, član Nacionalnog operativnog tijela za izradu nacionalne Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije
 • Dr. sc. Teo Matković, pomoćnik ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
 • Mr. sc. Ana Tecilazić-Goršić, načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja pri MZOS
 • Moderatorica tribine je prof. dr. sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu

  • Tribina: "Razlikujemo li kompetencije?"

  Subota, 16. studenoga 2013.,  11:00-11:45 sati

  Tribina će predstaviti različitosti prve dvije razine visokog obrazovanja, odnosno razliku između prvostupnika i magistara. Sudionici tribine predstavit će različite pristupe i stavove o ovoj temi te pokušati odgovoriti na pitanja  prepoznaju li se različitosti kompetencija prvostupnika i magistara na tržištu rada, koje su mogućnosti njihova zapošljavanja, te prilagođava li se sustav kvalifikacija potrebama i promjenama tržišta rada u tom kontekstu.

  Sudionici:

 • Prof. dr. sc. Zvonimir Šikić, Fakultet strojarstva i brodogradnje
 • Marija Kolovrat, voditeljica EduCentra (portal Moj posao)
 • Prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu
 • Predstavnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava
 • Moderator tribine je prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, dekan Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu

   

  • Radionica:Kako tražiti (i naći) posao?“

  Petak, 15. studenoga 2013., 14:30 – 15:30

  Traženje posla je zahtjevan i izazovan posao. Pri tome je vrlo važno prikupljati i učinkovito koristiti informacije o sebi i svijetu rada kao i o potencijalnom poslodavcu. Često su od presudne važnosti i vještine samoprezentacije, tj. kako uspješno prezentirati svoje kvalitete kako bi potakli poslodavca da nas poželi u svom timu.

  Kroz ovu radionicu ćemo pružiti korisne smjernice u traženju (i nalaženju) posla kako bismo olakšali potragu za poslovnim prilikama, predstavljanje potencijalnim poslodavcima te koji su to tajni sastojci uspješnog životopisa.

  Broj sudionika je ograničen.  

  Voditeljica: Ivana Rajić-Stojanović, Centar za savjetovanje i podršku studentima

  • Radionica: „Kako dobro (na) učiti?“

  Subota, 16. studenoga, 12:00 – 13:00

  Sudjelovanjem na ovoj radionici neki će se podsjetiti, a neki tek doznati kako što učinkovitije svladati i organizirati (akademsko) gradivo i uspješno se pripremiti za nadolazeće ispite/testove.

  Broj sudionika je ograničen.  

  Voditeljica: Doris Čuržik, Centar za savjetovanje i podršku studentima

  Za više informacija posjetite mrežnu stranicu Smotre: http://smotra.unizg.hr/.