Skip to content Skip to navigation

Rektorski zbor Republike Hrvatske podržao projekt docenta s FOI-ja

Objavljeno: 04.09.2017

U ponedjeljak, 28. kolovoza 2017., na Sveučilištu Sjever u Varaždinu održana je 11. sjednica Rektorskoga zbora Republike Hrvatske. U jednoj od točaka dnevnog reda Rektorski zbor je podržao i projekt organizacije znanstveno-edukativne konferencije "Uloga informacijske i komunikacijske tehnologije u izjednačavanju mogućnosti obrazovanja osoba s invaliditetom".

Inicijator ideje o organiziranju konferencije je doc. dr. sc. Mario Konecki s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, posebni savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise i koordinator Rektorskoga zbora Republike Hrvatske za informacijske tehnologije. 

Glavni organizator konferencije je Sveučilište u Zagrebu, a uz Rektorski zbor Republike Hrvatske i nekoliko vodećih američkih sveučilišta i organizacija suorganizator konferencije bit će i Grad Varaždin. 

Na konferenciji, koja će se održavati u Zagrebu i Varaždinu, sudjelovat će i predavači američkih sveučilišta i organizacija koje se bave razvojem inovativnih tehnologija za pomoć osobama s invaliditetom.

Na spomenutoj sjednici doc. dr. sc. Konecki također je predstavio i dizajn novih web stranica Rektorskoga zbora Republike Hrvatske koji je izrađen s ciljem približavanja rada Rektorskoga zbora široj javnosti, kao i lakšeg i bržeg dostupa do priopćenja, zaključaka i ostalih relevantnih informacija.