Skip to content Skip to navigation

Prvi e-udžbenik FOI

Knjižnica FOI predstavlja prvijenac doc.dr.sc. Ksenije Vuković, publikaciju pod naslovom „Mala i srednja poduzeća u Europskoj uniji“. Publikacija je udžbenik Fakulteta organizacije i informatike, a razlika od dosadašnjih udžbenika FOI je činjenica da je to prvi elektronički udžbenik Fakulteta, ISBN 9789536071388.

Recenzenti udžbenika su prof.dr.sc. Stjepan Dvorski i prof.dr.sc. Zoran Kovačević. Udžbenik je namijenjen studentima diplomskoga studija Ekonomika poduzetništva kao i svima onima koje zanima malo i srednje poduzetništvo s naglaskom na Europsku uniju. Udžbenik je smješten na stranici kolegija u Moodle-u, a korisnicima je omogućeno čitanje i preuzimanje publikacije.

Kako bi udžbenik bio dostupan širem krugu korisnika knjižnica FOI je osmislila te je u suradnji s tvrtkom POINT izrađen modul za pohranu, pretraživanje i preuzimanje elektroničke građe, uz kontrolirani pristup. Publikacija se tako nalazi u katalogu knjižnice FOI, (serveru FOI), a ne na nekom udaljenom serveru, kao što je to slučaj u drugim većim knjižnicama. Pristup je moguć prijavom u sustav pomoću LDAP računa (molimo koristite dulji oblik e-mail adrese). Kataložni zapis s pdf-om publikacije dostupan je ovdje. Ukoliko imate problema s pristupom molimo javite se u knjižnicu.