Skip to content Skip to navigation

Projekt 'Od mature do studentske avanture'

Objavljeno: 12.09.2019

U utorak, 10. rujna 2019. je u sklopu „Orijentacijskog tjedna za brucoše s invaliditetom “ i projekta „Od mature do studentske avanture“ u prostorijama Fakulteta organizacije i informatike održana informativna prezentacija o mogućnostima studiranja i prilagodbe studija studentima s invaliditetom. Projekt financira zaklada Hrvatska za djecu.

Studente i predstavnike Udruge „Zamisli“ je pozdravio dekan FOI-ja, prof. dr. sc. Neven Vrček. Radi se o višegodišnjoj suradnji s Udrugom koja promiče vrijednosti kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom i vodi projekt 'Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente 5', na kojem je FOI projektni partner. 

Mogućnosti prilagodbe studiranje studentima s invaliditetom su predstavile izv. prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, voditeljica Ureda za studente s invaliditetom i Kristina Ivatović, studentska koordinatorica. Kristina je predstavila svoja iskustva i savjete sažete u naslovu 'Litra ponosa kila predrasuda', koja emitira na YouTube kanalu. Nakon brojnih pitanja i konstruktivne diskusije, gosti su razgledali zgradu i komentirali elemente pristupačnosti kao primjer dobre prakse.