Skip to content Skip to navigation

Projekt FOI-ja "eLogoped" dobio donaciju Zaklade Adris

U petak, 28.11.2014. održana je svečanost Zaklade Adris koja je dodijelila donacije izvrsnim i inovativnim projektima, a među deset najboljih ušao je i projekt "eLogoped - dizajn i vrednovanje sustava za online logopedske terapije" voditeljice dr.sc. Dijane Plantak Vukovac.

Zaklada Adris najveća je korporativna zaklada u ovom dijelu Europe. Pod motom Upoznajte pametnu i kreativnu Hrvatsku, Zaklada je ove godine, u osmom donacijskom ciklusu, dodijelila više od tri milijuna kuna za projekte koji će pridonijeti boljoj budućnosti Hrvatske kroz svoje programe Znanje i otkrića te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota, a izvrsnim učenicima i studentima te polaznicima poslijediplomskih i doktorskih studija dodijeljene su stipendije.

U program Znanje i otkrića ove je godine prijavljeno 150 projektnih prijedloga, a projekt "eLogoped - dizajn i vrednovanje sustava za online logopedske terapije" prepoznat je kao jedan od posebno inovativnih, kreativnih i društveno angažiranih projekata.

Ciljevi projekta "eLogoped" su razviti pilot sustav za telerehabilitaciju s multimedijskim logopedskim terapijama te testirati učinkovitost terapija kao i cjelokupnog sustava. Uz voditeljicu projekta, dr.sc. Dijanu Plantak Vukovac, višu asistenticu na Katedri za razvoj informcijskih sustava, na projektu sudjeluju dr.sc. Tihomir Orehovački, suradnici Centra za razvoj programskih proizvoda, studenti FOI-a te vanjski suradnici mr.sc. Tatjana Novosel-Herceg, prof. logopedije (VaLMod centar) i Zoran Kadežabek,  programer medicinskog softvera.

Na svečanosti dodjele donacija i stipendija održanoj u petak 28.11.2014. u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu sudjelovali su prof.dr.sc. Neven Vrček, prodekan za znanstvenoistraživački rad i dr.sc. Dijana Plantak Vukovac. U nastavku pogledajte fotografije sa svečanosti dodjele.

Rezultati natječaja Zaklade Adris 2014: REZULTATI NATJEČAJA

Zaklada Adris: Facebook stranica: FACEBOOK

Ostali mediji o svečanosti Zaklade Adris:

- Večernji list: Zaklada Adris s više od 3 milijuna kuna podržala pametnu i kreativnu Hrvatsku  - VEČERNJI LIST

- Poslovni dnevnik: Zaklada Adris: Dodjelom gotovo 3 milijuna kuna zaključen sedmi natječajni ciklus - POSLOVNI DNEVNIK

eLogoped_Zaklada_Adris_3 eLogoped_Zaklada_Adris_2 eLogoped_Zaklada_Adris_4 eLogoped_Zaklada_Adris_1